Filistinli hastane kaynakları ve siyasi örgütler, Gazze'den İsrail'in güneyine havan ateşi açılmasının ardından İsrail ordusunun dün öğleden sonra başlattığı ve gece boyunca süren hava saldırılarında, ikisi askeri sorumlu Kudüs Tugayları'nın 10 üyesi ile Halk Direniş Komitesi'nin iki sorumlusunun öldüğünü belirtti.

AFP haber ajansının bildirdiğine göre, Halk Direniş Komitesi ölenlerden birinin, örgütün genel sekreteri Zuheyr el Keysi olduğunu açıkladı. Diğer öldürülen Halk Direniş Komitesi üyesinin ise Mahmud Halani olduğu bildirildi.

Hamas yetkilileri ve sağlık görevlileri ise öğle saatlerinde gerçekleşen yeni bir saldırıda, motosikletle yolculuk etmekte olan iki kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail ordusundan bir sözcü, Hava Kuvvetleri’nin Gazze’de “faaliyet” içinde olduğunu doğruladı ancak ellerinde detaylı bilgi olmadığını ifade etti.

YARALILARIN BİRİ GAZETECİ
İsrail hava saldırılarında, birisi gazeteci olmak üzere 20 Gazzeli de yaralandı.

Bu arada, Gazze'den İsrail'in güneyindeki Aşkelon bölgesine atılan havan mermileri ve roketlerin biri ağır en az dört İsraillinin yaralanmasına neden olduğu bildirildi.

İsrail ordusu, Filistin topraklarından dün atılan 110 kadar roket ve havan mermisinin İsrail'e düştüğünü bildirdi. Demir Kubbe güvenlik sisteminin de 10 kadar roketi engellediği belirtildi.

HAMAS DURUYOR, DİĞER GRUPLAR VURUYOR
Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde tutan Hamas, İsrail’le zımni bir ateşkes yürütüyor. Ancak diğer silahlı Filistinli gruplar sınır ötesinden roket ve havan topu saldırılarını sürdürüyor.

Küçük bir örgüt olan Halk Direniş Komitesi bu saldırıları en aktif şekilde sürdüren gruplardan biri.

Halk Direniş Komitesi’nin askeri kanadı El Nasır Tugayları’ndan sözcü Ebu Ataya, “Biz ateşkesi kabul etmiyoruz. İsrail’in bu suçuna çok sert yanıt vereceğiz” diye konuştu.