Almanya’da haftalık yayın yapan haber dergisi Der Spiegel, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin geçen sene Ortadoğu ülkelerini ziyareti sırasında liderlerle gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinin İsrail istihbaratı tarafından dinlendiğini iddia etti.
Dergide Pazar günü yayınlanan haberde Kerry’nin, İsrail’in yanı sıra birkaç ülke istihbaratı tarafından daha dinlendiği belirtildi. Haberde Kerry’nin korumalı bir telefon kullandığı fakat gerçekleştirdiği birkaç görüşmeyi normal telefonla yaptığı belirtildi. Normal telefonla yapılan görüşmelerin başta İsrail olmak üzere Çin ve Rusya istihbaratları tarafından dinlendiği iddia edildi. Haberde, “Görüşmelerin çoğunluğu aralarında İsrail istihbaratının da bulunduğu en az 2 istihbarat kurumu tarafından dinlendi. Diğer istihbarat kurumları Çin’in ve Rusya’nın istihbaratı olabilir” denildi.
Haberde ayrıca İsrail’in dinlemeler sonucunda Kerry’nin konuştuğu konular hakkında bilgisi olduğunu kaydedildi. Haberde son olarak İsrail ve ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan konu hakkında açıklama yapılmadığı belirtildi.
(İHA)