İsrail'e ait savaş uçaklarının, Suriye'deki Şam Uluslararası Havalimanı yakınlarında saldırı gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Saldırının Rus hava harekatı başladıktan sonra İsrail'in düzenlediği ikinci saldırı olduğu belirtildi.

SİLAH SEVKİYATI YAPAN KONVOY VURULDU
Saldırının hedefi ise bilinmiyor ancak silah sevkiyatı yapan İran ve Hizbullah'a ait bir konvoyun vurulduğu iddia ediliyor.
Haaretz ve Şam medyasında yer alan haberlere göre İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları, Suriye'nin başkentinde Şam Uluslararası Havalimanı'na yönelik bombardıman düzenledi. Saldırıda can kaybı olup olmadığı hakkında bilgi bulunmazken maddi hasar meydana geldi.
Bölgedeki kaynaklar, İsrail uçaklarının, Lübnan Hizbullah'ına ait silah sevkiyatı yapan bir konvoyu hedef aldığını iddia ediyor. İsrail'den yayın yapan Kanal 2 televizyonu ise vurulan konvoyda İran'dan gelen tanımlanamayan hava araçlarının olduğunu öne sürdü.
İsrail'den konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak Suriye medyası saldırıyı İsrail uçaklarının düzenlediğini iddia ediyor.