57 yaşındaki Moşe Silman eski bir ordu mensubuydu. Geçinemediğini belirterek, bir protesto gösterisi sınasında kendini ateşe verdi, bir hafta sonra hayatını kaybetti.

Törenin üzerinden bir gün geçmeden, bu defa Tel Aviv yakınında bir otobüs durağından ikinci kendini yakma eylemi haberi geldi.

45 yaşında olan yürüme engelli eski bir ordu mensubu, İsrail hükümetini "yoksuldan alıp zengine vermekle" suçlayan bir not yazarak, üzerine döktüğü benzinle kendini ateşe verdi.

Durakta bulunanlar tekerlekli sandalyedeki eylemcinin üzerindeki alevleri söndürmeye çalıştıysa da, ağır şekilde yanmasını engelleyemedi. Vücudunun yüzde 95'inin yandığı bildirilen İsrailli komada. Ağabeyi, kardeşinin borçlarını ödeyemediğini, evini kaybettiğini söyledi.

İsrailli yetkililer, Silman'ın kendini yaktığı 14 Temmuz'dan bu yana en az 4 kişinin daha kendini yakma girişiminde ya da tehditinde bulunduğunu belirtiyor.

İsrail'de Silman'a destek vermek ve hayat pahalılığını protesto için sık sık gösteriler düzenleniyor. Göstericiler geçtiğimiz günlerde Tel Aviv'deki İsrail Milli Sigorta Kurumunu ateşe vermişti.