İsrail savaş jetlerinin, sabahın erken saatlerinde Gazze’ye hava saldırısı başlatarak Hamas’a ait eğitim tesisini vurduğu bildirildi.
İsrail medyasında yer alan haberlerde, saldırılarda kimsenin yaralanmadığı belirtildi. İsrail’in başlattığı hava saldırılarının, dün akşam saatlerinde Gazze’den İsrail’in güneyinde yer alan Sderot kasabasına roket saldırısının gerçekleştirilmesinin ardından düzenlediği iddia edildi. Hamas liderlerinden Fathi Hammad, Hamas’ın Mescid-i Aksa’ya destek için dün miting düzenlediğini kaydederek, “Camiye karşı şiddet devam ettiği sürece sakin olunacağına dair taahhütte bulunmuyoruz” dedi. Hammad, Hamas’ın Beerşeba ve Aşkelon kentlerinin yanı sıra Mescid-i Aksa’yı 3 yıl içinde özgürlüğüne kavuşturacağını sözlerine ekledi.
İsrail medyasında yer alan haberlerde ise kasabaya gerçekleştirilen hava saldırısı sırasında bir otobüste hasar meydana geldiği ve İsrailli bir kadının da hafif şekilde yaralandığı öne sürüldü. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı güvenlik yetkilileri hava saldırısı sırasında İsrail’e ait keşif uçaklarının Gazze üzerinde uçuş gerçekleştirdiğini kaydetti.
(İHA)