Bakın Facebook ve YouTube hangi ülkelerde yasaklı?

-İnternetin yasak olduğu ülkedeki Kuzey Koreliler, Facebook'la hiçbir zaman tanışamadı.

-İran'da Facebook 2009 seçimlerinden sonra yasaklandı. Ancak İran İslami Kültür ve İrşat Bakanı Ali Cenneti, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, aralarında Facebook’un da bulunduğu bazı sosyal medya sitelerine konulan erişim yasağının kaldırılabileceğinin sinyalini verdi.

-Çin'de Facebook'a erişim, Temmuz 2009'daki Urumçi olaylarının ardından engellendi. Yasak teknik olarak Eylül 2013'te kaldırıldı.

-Küba'da Facebook resmen yasak değil ancak siteye erişim her Kübalı için kolay değil. Zira Küba'da sadece siyasetçiler, gazeteciler ve tıp öğrencileri yasal olarak evlerinden internete girebiliyor. Geri kalanların ise yasal internet kafeler dışında seçeneği yok. Ancak bu kafelerde de internet hem çok pahalı hem de çok yavaş.

-Bangladeş'de Hazreti Muhammed ve Bangladeş liderlerinin resmedildiği bir karikatür nedeniyle Facebook, Mayıs 2010'da bir haftalığına kapatıldı.

-Mısır'da 2011'deki Hüsnü Mübarek karşıtı gösteriler sırasında rejim, Facebook dahil bazı sosyal medya sitelerine erişimi engelledi. Yasak birkaç gün sürdü.

-İsrail'in Suriye'deki sosyal ağlara sızmasından endişe eden Esad rejimi, 2007 yılında Facebook'u kapattı. Ancak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 2011'de bu yasağı kaldırdı.