Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki ilerleyişi sonrası korkuya kapılan İsveç ve Finlandiya NATO'ya üye olmak için harekete geçti. Terör örgütü PKK ve FETÖ'ye destek veren İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin ise vetosuna takıldı.

ANKARA'NIN KAPISINI ÇALMAYA HAZIRLANIYORLAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmadıklarını açıklamıştı. Türkiye'nin bu hamlesi sonrası paniğe kapılan iki ülke, NATO üyeliği için Ankara'nın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

DÜNYA NATO GELİŞMELERİNE KİLİTLENDİ
Bu gelişmeler dünya gündeminin ilk sırasına yerleşirken, aralarında Türkiye'nin de olduğu çarpıcı anket ortaya çıktı.

"TÜRKİYE'YE BİR SALDIRI OLURSA SAVUNALIM MI?" ANKETİ
"Türkiye'ye bir saldırı olursa, savunalım mı?" sorusunun yer aldığı ankette, İsveçliler yüzde 11 evet derken, yüzde 55'i de hayırdan yana oy kullandı. Finlandiyalılar ise yüzde 5 evet, yüzde 69 hayır cevabını verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NOKTAYI KOYDU: BOŞUNA YORULMASINLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in resmi temaslarda bulunmak için Türkiye'yi ziyaret edeceklerine yönelik haberlere ise tepki gösterdi. Erdoğan, "Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık ve net bir tavrı söz konusu değil. Bu süreç içerisinde biz terör örgütlerine karşıyız deseler bile, teröristleri teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var. Yunanistan NATO'dan çıkmıştı. O dönemin yönetimi tekrar Yunanistan'ı NATO'yu aldı. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine 'evet' demeyiz. Çünkü NATO, o zaman bir güvenlik örgütü olmaktan çıkar. Buna evet demek mümkün değil. Sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız. Pazartesi günü bizi iknaya mı gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar" ifadelerini kullandı.