İsveç turizm ajansının ikna ettiği İsveç hükümeti resmi Twitter hesapları @Sweden’ın ülkenin tanıtımı amacıyla her hafta bir vatandaşın kullanımına verilmesini kararlaştırdı.

“İsveç’in Küratörleri” projesi kapsamında her hafta farklı bir vatandaş, hesabın avatarını değiştirmeden, istediklerini dünyaya gönderecek. Hesaba sahip olan vatandaşların İsveç’teki önemli yerler ve yaşayış biçimiyle ilgili Twitter mesajları atması isteniyor.

@Sweden hesabı 2009 yılından bu yana ülkenin turizm bakanlığı tarafından güncelleniyordu.

VisitSweden CEO’su Thomas Brühl’e göre, hiç kimse İsveç markasını kendi insanından daha fazla sahiplenemez. Brühl, “Bu girişimle birlikte İsveç’i dünyaya tanıtmalarına imkan veriliyor. İsveç’i turistlere her zaman gezdirmeyi severim ve bunu Twiter üzerinden vatandaşların yapacak olması çok eğlenceli ve doğal bir adım olarak görüyorum” dedi. BTnet.com.tr'nin aktardığına göre Twitter hesabını kullanacak ilk kişinin yazar, pazarlamacı ve sosyal medya ile web kültürü hakkında konuşmalarda bulunan Jack Warner olduğu bildirildi. Her hafta değişecek kişilerle güncellenen resmi Twitter hesabı uygulamasının ne kadar devam edeceği konusunda bilgi verilmedi ancak en azından iki ay projenin devam etmesi bekleniyor.

Ülkemizde de böyle bir fırsat sunulması farklı bir deneyim olabilirdi.