Sizler de İtalya’da Eğitim Almak İstemez misiniz?

Ülkemizde pek çok kişi lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamak amacıyla ilk olarak İtalya’yı tercih etmektedirler. İtalya’da eğitim görme imkânına sahip olan öğrenciler öğrenim kapasitelerini yükseltip, bilgi yüklü eğitim hayatlarını kalite bir biçimde tamamlarlar. 

İtalya, eğitim kalitesi ve öğrencilerin konforu açısından tercih edilecek en önemli ve büyük ülkeler arasında yer almaktadır. İtalya’da eğitimin öğrencilere kazandırdıkları pek çok avantaj bulunmaktadır. Ülkemizde henüz açılmamış olan ve yahut desteklenmeyen eğitim alanların tümü İtalya’da yer almaktadır. Bu yüzden öğrencilerimizin pek çoğu tercihlerinin ilk sırasında İtalya’ ya yer vermektedirler. 

İtalya’da Eğitimin Avantajları Nelerdir?

İtalya’da eğitim öğrencilere pek çok fırsatları açık olarak sunmaktadır. Tarihi dokusu, Avrupa ülkelerine yakınlığı ve yaşam standartları ile pek çok kişi tarafından eğitim için severek tercih edilen ülkelerden olmuştur. 

İtalya’da sanat eğitimi, mimarlığın ve tarihi kültürel dokunun kattığı eserlerin başkentinde uygulamaya dayalı olarak sanat ve tarihi derslerin yaşayarak öğrenilmesi açısından öğrencilere büyük avantaj sağlamaktadır. 

Mimarlığın ve mühendisliğin en önemli ülkesi sayılan İtalya’da alınacak olan mimarlık ve mühendislik eğitiminde, dünya üzerinde daha iyi eğitimi verebilecek rakip ülke bulunmamaktadır. Öğrenciler burada mimarlık eğitimini sanat tarihi içerisinde hem öğrenip hem de uygulamaya dayalı teknik dersler ile almış olacaklardır. Mühendislik eğitimlerinde ise makine, gemi ve otomotiv mühendislikleri gibi alanlarda İtalya’dan elde edilecek diploma ile dünyanın her yerinde en iyi şirketlerde çalışmak mümkündür. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerinin İngilizce olarak verilmesi de İtalya’da eğitimin en büyük avantajlarından sayılabilir.

İtalya’da eğitim alacak öğrenciler için imkânlar son derece geniştir. Burs, staj ve diğer fırsatları ile oldukça gözde olan İtalyan üniversiteleri, eğitim harçları ile de dünyanın en uygun fiyatlı ülkesi arasında yer almaktadır. Bu ülkede öğrenciler hem uygun fiyata eğitim alma olanağına sahip olur hem de İtalyanca öğrenme fırsatlarını da elde ederler. Alınan eğitimin ve diplomanın YÖK tarafından onaylı olması da İtalya Üniversitelerinin en büyük avantajları arasında yer almaktadır. 

Lisans eğitimleri İtalya’da 3 yıl kadar sürmektedir. Bu sayede öğrencilere ülkemizdeki lisans eğitiminden daha erken mesleğe başlama fırsatları sağlanmaktadır. 1 yıl daha kısa olan Lisans eğitimleri sayesinde İtalya’da mesleki hayata erken başlayacak ve eğitim için daha az zaman harcanacaktır. 

İtalya’da eğitimin ana dilinin İngilizce olmasının yanı sıra İtalyanca eğitim veren okullarda daha uygun fiyatlı olarak eğitim alabilmek mümkündür. İngilizcenin yanı sıra yeni bir dil olarak İtalyanca öğrenmek öğrencilere dünyanın her yerinde iş olanakları sağlamaktadır. 

Neden İtalya?

Dünyanın en köklü üniversitelerinin yer aldığı İtalya’da eğitim, ülkemize göre son derece kolay ve uygun fiyatlıdır. Üniversitelerinin kalitesi ile Avrupa içinde ilk beş yüzde en çok öğrenci bulunduran 3. ülke konumundadır. Eğitim sonrasında öğrencilere eğitim süreci bittiğinde ek olarak bir yıl iş bulma süresi verilmektedir. Bu sebeple okul bittiği zaman İtalya’da çalışmak ve iş bulmak imkanı da verilmektedir.

Rönesans ve Felsefe akımlarının doğmuş ve yücelmiş olduğu İtalya’da eğitim, öğrencilere doğrudan tarihi, kültürel bilgileri sağlamakta; mimariyi ve sanatı yerinde keşfetme imkanları sunmaktadır.

İtalya’da eğitim sosyal doku açısından da öğrencilere büyük avantaj sağlamaktadır. Sosyal olanaklar çerçevesinde İtalya yönetimi ve üniversite sistemi öğrencilerin yanında yer almakta. Bu doğrultuda ulaşım, yemek, konaklama gibi pek çok konuda öğrencilere özel indirimler sunmaktadır. Uluslararası öğrenci kulüpleri çalışmalarında ise oldukça aktif ve Amerika dahil pek çok yabancı ülkeler ile yarışmalar yapılmakta. 

İtalya’da eğitim konusunda ya da İtalyanca dil eğitimi olanakları ile ilgili aklınıza takılan sorularınız varsa pavaedu.com adresinden her türlü sorunuza kolayca doyurucu cevaplar bulabilirsiniz. Merkezi İtalya’da bulunan Pava Education, İtalya’da eğitim almak isteyenlerin gerekli evrakların temini, dil okulları, lisans ve yüksek lisans eğitimleri vb. her türlü bilgi ve yardımı alabilecekleri yılardır alanında uzaman ve tecrübeli kadrosuyla hizmet veren önemli bir danışmanlık kurumudur. 

İtalya’da Eğitim Türleri Nasıldır?

İtalya’da eğitim türleri dünyanın en kapsamlı ve en kaliteli eğitimleri arasında yer almaktadır. Yoğun bir eğitim çeşitliliği bulunan ülkede alınan her diplomanın ve eğitimlerin ülkemizde YÖK denkliği bulunmaktadır. Bu sayede İtalya’da eğitim her zaman cazip olmaktadır. 

İtalya’da eğitim türleri ülkemiz ile benzerlik göstermekte fakat uygulama açısından ülkemizin oldukça ilerisinde yer almaktadır. Ülkemiz ile aynı seviyede Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Dil Okulları bulunmaktadır. 

İtalya’da Üniversitelere Nasıl Girilmektedir?

İtalya’da üniversitelere giriş sistemleri ülkemize göre farklılıklar göstermektedir. İtalya’da tıp eğitimi, mimarlık ve veterinerlik gibi bölümler için öğrenciler sınav sonuçlarına göre kabul edilmektedir. Fakat mühendislik fakülteleri kendi taban puanlarına göre sınav oluşturmakta ve o sistem üzerinden öğrenci kaydı yaptırmaktadır. Öğrencilerin akademik durumları ve geçmişleri okullara kabul edilmelerinde önem teşkil etmektedir. Bu sebepten ötürü İtalya’da pek çok üniversitede okullara kabul edilirken sınavsız biçimde alımlar yapılmakta ve öğrencilerin akademik geçmişleri göz önüne alınmaktadır. 

İtalya’da eğitim sürecinde her üniversite kendi akademik bünyesinde okullara kayıt işlemleri yapmakta ve bu gibi durumlar için okulların kılavuzlarının daima incelenmesi gerekmektedir. İtalya’da eğitim konusunda bu alanda uzmanlardan yardım almak için Pava Education danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

İtalya’da Lisans Eğitimleri Nasıl Yürütülmektedir?

İtalya’da lisans eğitimleri, Avrupa Yüksek Öğrenim standartlarındadır ve hem devlet üniversitelerini hem de özel üniversiteleri kapsamaktadır. Bunların dışında ise Sanat, Müzik, Dans Akademileri gibi pek çok akademi de eğitim sağlamaktadır. Fakat buradaki eğitim süreleri lisans eğitimi gibi uzun süreli olmayıp; eğitimler 1-3 yıl arasında değişiklikler göstermektedir. 

İtalya’da Lisans Eğitimi için Türkiye’de üniversite giriş sınavlarından barajı geçildiğine dair belge alınması gerekmektedir. İngilizce alınacak lisans eğitimleri için belli bir İngilizce alt yapısına sahip olunması gerekmektedir. Lisans eğitimi süreleri ise iki dönem şeklinde olup Eylül ve Ekim aylarında başlayıp, Temmuz ayına kadar devam etmektedir. . 

İtalya’da Yüksek Lisans Eğitimleri Nasıldır?

Avrupa’nın en büyük ve en seçkin üniversitelerine ev sahipliği yapan İtalya’da yüksek lisans eğitimi yaklaşık 2 yıl sürmektedir. İtalya’da yüksek lisans eğitimi için İngilizce ve yahut İtalyanca biliyor olma koşulu bulunmakta. Bu sebeple kayıt öncesinde dil yeterlilik sınavları istenilmektedir. 

İtalya’da Tıp ve Mimarlık Eğitimleri Nasıl Yürütülmektedir?

Dünyanın mimarlık konusunda en iyi ülkeleri arasında yer alan İtalya’da mimarlık ve tıp eğitimleri, dünyanın pek çok ülkesine göre oldukça ileri seviyede yer almaktadır. İtalya’da alınan mimarlık ve tıp eğitimleri sonrasında mavi diploma alınmaktadır. Mavi diploma sayesinde tüm Avrupa ülkelerinde diplomalar geçerliliğini korumaktadır. Bu sayede mavi diploma ile mezun olan kişiler Avrupa’nın tüm ülkelerinde kendilerine iş bulabilmekte. İtalya’da mimarlık lisans eğitimi 3+2 yıl olarak belirlenmiştir. Tıp eğitiminde ise öğrenciler IMAT testine tabi tutulmakta. IMAT sınavından geçerli not olan kişiler İtalya’da tıp eğitimi maceralarına istedikleri okullarda başlayabileceklerdir. 

Kısaca İtalya’da eğitim hakkında verdiğimiz bilgiler burada son bulmakta. Ülkede eğitim ya da dil okulları hakkındaki tüm sorularınızın cevabını alanında uzman danışmanları ile Pava Education sizlere sağlamakta. İnternet sitesi üzerinden ya da telefonla kolayca iletişime geçip İtalya’daki eğitim ile ilgili tüm bilgileri edinebilirsiniz.