Japonya'nın 128 milyon olan nüfusunun 2060 yılında üçte bir oranında azalarak, 87 milyona ineceği dün Japonya Sağlık ve Refah Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bildirilmişti.

Bu nüfus kaybının yanı sıra, 65 yaş ve üstü yaş grubundaki insanların sayısının da ikiye katlanarak toplam nüfusun yüzde 40'ını oluşturacağı ve ülkenin ciddi sıkıntıya girebileceği belirtiliyor.
Japon gençliği arasında yapılan bir anket, bu durumun oldukça ilginç sebepleri olduğunu ortaya çıkardı.

Japonya Aile Planlama Birliği tarafından yapılan ankete göre, yaşları 16 ile 19 arasında değişen Japon erkeklerinin yüzde 36'sı seks konusuyla ilgilenmediklerini, hatta küçümsediklerini söylüyorlar.
Aynı anket 2008 yılında yapıldığında bu oran sadece yüzde 17 idi.

Anketten çıkan başka bir sonuç da, aynı yaş grubundaki Japon kızların yüzde 59'unun seksle ilgilenmediğini ve karşı olduklarını gösteriyor.
Genç kızlar bu durumun "otçul erkek - soshoku danshi" adlı terimle tanımlanan genç Japon erkeklerinden kaynaklandığını söylüyorlar.

Bu terim, genç Japon erkeklerinin kültürlerinde yer alan geleneksel erkeksi duruştan ve karşı cinsten uzak durmaya çalışmalarını ifade ediyor.
CNN'e bu konuyla ilgili konuşan 24 yaşındaki Midori Saida adlı genç kız, "otçul erkek"lerin zayıf ve tuhaf olduklarını, Japon kızlarının "erkeksi erkekler" istediğini söylüyor ve ekliyor, "Biz bu tip çocuklarla hiç ilgilenmiyoruz".

Genç kadın ve erkekler arasındaki bu çekişmenin yanı sıra, teknoloji bağımlılığının da ülke nüfusunun azalmasında etkisi olduğu, bireylerin gerçek dünya ve sevgililer yerine, sanal dünyalarda sanal aşklar yaşamayı tercih etmelerinin tehlikeli sonuçlar yaratabileceğinin altı çiziliyor.