Suudi Arabistan Hac Bakanlığı’nın kararı ile bu sabah saat 10.00’dan itibaren servis otobüslerinin çalışmasının durdurulması kararının ardından Hacı adayları da Kabe’ye taksi ve minibüslerle veya yürüyerek gidiyorlar.
Suudi Arabistan’da bu yıl yaklaşık 1.5 milyonu hac vizesi ile olmak üzere yaklaşık 2 milyon hacı adayını misafir ediyor. Mekke-i Mükerre’meye gelişler bütün hızıyla sürüyor. Bir taraftan Cidde Havaalanına inen son hacılar, diğer taraftan Medine’de ziyaretlerini tamamlayanlar Mekke’ye akıyor. Trafik yoğunluğu da hacı sayısı ile birlikte katlanarak artıyor. Hac Bakanlığı’nın kararı ile bu sabah saat 10’00dan itibaren servis otobüslerinin çalışması durduruldu. Hacı adayları Kabe’ye taksi ve minibüslerle veya yürüyerek gidiyorlar. Diğer taraftan dün akşamdan itibaren Aziziye tarafından Harem yoluna girişler de kapatılmaya başlandı. Taksiler, Harem-i Şerif’e gidecek müşterilerini Mesfele üzerinden götürdüler. Birçok hacı adayı da tünellerde yürüyerek Kabe’ye gidip geldiler. Bu yıl ilk defa uygulamaya alınan 6-7 güzergahtaki otobüsler ise 2 riyale yolcu taşımaya devam ediyorlar. Metaf alanı da bu sabahtan itibaren dolmaya başladı. 7 şaftı daha önce 30 ile 40 dakika arasında tamamlayan hacıların tavaf süreleri de 1 saati aşmaya başladı. Bu arada, bazı yaşlı hacı adaylarımızın kalabalık ortam ve yürüme mesafesindeki uzunluk sebebiyle tavafa gitmemeleri, kendilerini Cumartesi günü hareket edilecek Arafat yolculuğuna hazırlamaları isteniyor.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de bu akşam saatlerinde Mekke Sağlık Merkezini ziyaret ederek, yatarak tedavi gören hasta hacı adaylarının durumu hakkında bilgi alacak.
(İHA)