Libya ordusunun, devrik lider Muammer Kaddafi yanlısı milislere düzenlediği operasyonda 12 asker ve 1 milisin hayatını kaybettiği öğrenildi.

KADDAFİ'NİN ÖCÜNÜ ALAN MİLİSLERE SALDIRDILAR

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Kaddafi'yi yakalayan kişi olarak bilinen Umran Şaban'a işkence ederek ölümüne yol açmaktan sorumlu tutulan milislerin barındığı Beni Velid kentine, Libya ordusu operasyon düzenledi.

Amaç hem kahraman olarak gördükleri Şaban'ın öcünü almak hem de Kaddafi yanlılarına büyük bir darbe vurmaktı ama işler istedikleri gibi gitmedi.

Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 12 Libya askeri ve 1 silahlı milis hayatını kaybetti. Çatışmaların düşük yoğunlukta devam ettiği bildirildi.

UMMAN ŞABAN KADDAFİ'Yİ YAKALATMIŞTI

20 Ekim 2011'de Kaddafi'yi yakalayarak bir çok Libyalının kahramanı haline gelen Umran Şaban, Beni Velid kentinden geçerken kaçırılmış, ağır işkenceye uğrayarak, tedavi için gönderildiği Fransa'da hayatını kaybetmişti.

MİLLİ KONGRE SORUMLULARI BULMAK İÇİN TALİMAT VERMİŞTİ

Umran Şaban'ın hayatını kaybetmesi Libya kamuoyunda infiale neden olmuş, Milli Genel Kongre (MGK) ise aldığı kararla Libya geçici hükümetine sorumluları on gün içinde mahkeme önüne çıkarma talimatı vermişti.