Türkiye gezinize hazırlanmak ister misiniz? Size Ankarada hava durumu gerekli olacak. Nerede bakmalı? İnternette, sıcaklık, nem seviyesi ve yağış miktarının ana göstergelerini gösteren birçok portal bulabilirsiniz. Güneşin olup olmayacağını ve güçlü rüzgar esintilerinden korkmanız gerekip gerekmediğini öğrenebileceksiniz.

Ocak ayı sonunda Türkiye'de şiddetli yağışlar olacak, maksimum yağış miktarı 26.8 mm ye kadar çıkacak. Bundan sonra hava önemli ölçüde iyileşecek. Sıcaklık kademeli olarak +11 santigrat dereceye yükselecek. Geceleri, göstergeler sıfır derecede kalır.

Sitede belirtilen  Ankara hava durumu ile atmosferik basınc, 670 mmHg içinde kalır. Bu rakamlar Türkiye'nin bu bölgesi için ortalamadır ve hava durumuna bağlı insanlar üzerinde güçlü bir etkiye sahip değildir.

Ankara 15 günlük hava durumu nerede bulunur?

Meteoprog web sitesinin sayfalarında, dünyanın herhangi bir yerinde hem saatlik hem de uzun vadeli hava durumu tahminlerini görebilirsiniz. Siz ankara 15 günlük hava durumu ve gerçek hava durumunu ülkenin diğer bölgelerinde öğrenebilirsiniz. Örneğin, Türkiye nin güney kesiminde hava tamamen kış mevsiminde değildir. Ocak ayının sonunda hava 15 santigrat dereceye kadar ısınır ve Şubat ayı başlarında +18 dereceye kadar ısınmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Güneşli günler bulutlara yol açar, ancak bu genel olarak hoş hava hissini etkilemez.

Eğer siz artık 15 günlük hava durumu öğrendiyseniz ve güney şehirlerini görmeye geçtiğinizde, burada Ankara dakinden çok daha az yağmur olduğunu fark edeceksiniz. Hava koşullarının geri kalanı aşağıdaki gibidir:

  • rüzgar hızı - 2 m / s ye kadar;
  • % 70 içindeki nem seviyesi;
  • Şubat ayı başlarında yağmur beklenmiyor.

Geceleri sıcaklık +4 dereceye kadar düşebilir, ancak gündüzleri hafif bir ceket içinde kalarak dış giyiminizi kademeli olarak çıkarabilirsiniz.

Her gün için Ankara saatlik hava durumu 

Gün içinde havanın değişip değişmeyeceğini bilmeniz mi gerekiyor? Ankara saatlik hava durumu öğrenin. Bu veriler özellikle yağmurlu günlerde kullanışlıdır - akşamları bir şemsiyeye ihtiyacınız olup olmadığını bileceksiniz.

Hava durumu web sitesinde, ülkenin kuzey kesimindeki güncel hava durumunu görebilirsiniz. Sitede, Karadeniz kıyısında yer alan Kastamonu ilçesinin hava durumu hakkında bilgiler sunulmaktadır. Geceleri, sıcaklık eksi işaretlerde kalıyor ve Şubat ayının başında +3 dereceye ulaşacak. Gündüz hava +10 a kadar ısınır. Atmosferik basınç 660 mmHg içinde tutulur.

Böylece siz yalnıza  Ankarada saatlik hava durumu öğrenmezsiniz.