Kentte bugün saat 04.00 sularında dört devlet dairesine eş zamanlı molotofkokteylli saldırı düzenlendiği, saldırılarda ölen ve yaralanan olmadığı bildirildi.

Montreal emniyetinden Yannick Ouimet, saldırıları harçlara yapılan zamları protesto eden öğrencilerin yaptığını tahmin ettiklerini açıkladı.

Ouimet’in verdiği bilgiye göre, saldırıların ilki saat 03.00 sularında Quebec Eyalet Adalet Bakanı Jean-Marc Fournier’in ofisinin olduğu binaya yapıldı. Binanın pencerelerinden molotofkokteyli atan zanlılar kokteylleri ateşlemedikleri için yangın çıkmadı.

Bu olaydan 15 dakika sonra Quebec’in Yaşlılardan Sorumlu Bakanı Marguerite Blais’in ofisine saldırı düzenleyen zanlılar, binanın pencerelerini kırarak, protestocu öğrencilerin sembolü haline gelen kırmızı boyayla kareler çizdi.

Daha sonra Quebec Maliye Bakanı Raymond Bachand’ın ofisine giden zanlılar, sembollerini çizip kaçtı.

Komiser Ouimet, zanlıların son olarak Eyalet Çalışma Bakanı Lise Theriault’un ofisine saldırdığını belirterek, ”Pencereleri kırıp ateşlenmemiş molotofkokteylleri atmışlar. Sembollerini ve mesaj gibi bazı şekilleri çizip kaçmışlar” dedi.

Çevre şehirlerdeki üniversitelerden gelen ve Montreal’de toplanan protestocu öğrenciler, yürüyüşün yanı sıra geçen ay sonu şehrin en işlek yollarını bağlayan Champlain Köprüsü ile ona yakın bir başka ana arter olan Jaques Cartier Köprüsü’nü işgal etmişti. Protestocu öğrenciler, Quebec Eyalet Hükümeti’nin öğrenci harçlarına yıllık 500 dolar zam yapma kararını protesto ediyor.