Fransa'nın önde gelen özel televizyon kanalı TF1 ve kamu televizyon kanalı France 2 tarafından ortaklaşa düzenlenen tartışma programında, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna kalan adaylar Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Sosyalist Parti lideri Francois Hollande seçmenlere seslendi. Sarkozy ve Hollande, "işsizlik, alım gücü, bütçe açığı, borçlar, dış politika, göç, asayiş ve nükleer enerji" konularında görüşlerini paylaştı.

Sosyalist Parti lideri Francois Hollande, Sarkozy'nin Fransa'da bölünmelere neden olduğunu savunarak, pazar günü gerçekleşecek ikinci ve nihai turdan galip çıkması durumunda 'insanları ve halkları bir araya getiren cumhurbaşkanı' olacağının sözünü verdi. İkinci turdan galip çıkması durumunda adaletli bir cumhurbaşkanı olacağını belirten Hollande, "Adalet, cumhuriyetin kalbinde yer almak istiyor" dedi.
Fransa ekonomisine değinen Hollande, "Ülkemizdeki işsizlik artı, rekabet gücümüz kötüleşti. Şu anda Almanya bizden daha iyi durumda. Çünkü Almanya, Fransa'nın politikalarının tam tersini uyguladı" diye konuştu.

Yeniden seçilmesi durumunda, Fransa'nın yaşam şeklinin korunacağını belirten Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise, ülkedeki göçmen sayısının azaltılacağını ve Fransa'nın sınırlarının korunacağını söyledi.