Kredi ihtiyaçları için vatandaşların yanında olan PTT, en uygun kredi oranlarıyla 50.000 TL'ye kadar kredi desteği sunmaktadır. Yazımızda PTT Kredi Başvurusu, PTT kredisi nasıl alınır ve şartları nelerdir gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz.

PTT Kredisi için Anlaşmalı Bankalar Hangileridir?

Düşük faizli uygun krediler denildiğinde akla ilk gelen kurum olan PTT, en az 20.000 TL ile en fazla 50.000 TL arasında kredi verebilmektedir. PTT'nin birçok banka ile anlaşması bulunmaktadır bu bankalar: Denizbank, Aktifbank, ING Bank, Vakıf Bankası, TEB ve ODEA Bank'tır. Denizbank kredisinin ismi Her Derde Deva Masrafsız İhtiyaç Kredisi, Aktifbank kredisinin ismi N Kolay Emekli Kredisi, ING Bank Kredisi'nin ismi Kredi Postam Kredi İşlemleri, Vakıf Bankası Kredi Başvurusu'nun ismi Vakıf Kredi, TEB Kredi Başvurusu'nun ismi Jet Kredi ve ODEA Bank Kredi Başvurusu'nun ismi ise Nakit Hazır Kredisi'dir. Bu bankalardan hangisinin müşterisiyseniz o bankadan PTT aracılığı ile kredi çekebilirsiniz.

PTT Kredisi Başvurusu Yapabilmenin Şartları Nelerdir?

PTT Kredisi avantajlarından yararlanabilmek için öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Düzenli bir gelire sahip olan bireyler, tıpkı bankalardan kredi başvurusu yapar gibi PTT Kredi Başvurusu yapabilirler. Ek olarak PTT Kredisi için avantajlı olan emekliler için çok düşük oranlarla Aktifbank aracılığı ile N Kolay Emekli Kredisi alabilirler.

PTT Kredisi Başvurusu için öncelikle PTT şubelerine giderek, gişelerdeki çalışana kredi çekmek istediğinizi belirtmelisiniz. Ardından size kredi başvurusu ile alakalı olarak bir form verilecektir. Formu bilgileriniz dahilinde doldurarak kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

PTT Kredi Başvurunuz Onaylandıktan Sonra Ne Yapmalısınız?

Başvuru formunu doldurduktan sonra tarafınıza olumlu veya olumsuz bir dönüş yapılacaktır. Eğer olumlu dönüş olursa, gelen onay mesajının akabinde PTT'ye giderek kredi sözleşmesini onaylamalısınız. Ardından kredinizi alabilirsiniz.

Kaynak: https://kredinotutr.com/ptt-kredi-basvurusu/