ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze’yi işgal eden İsrail askerlerine Hamas’ın düzenlediği saldırıda 2 İsrail askerini öldürerek ve 1 askeri esir alarak Hamas’ı 72 saatlik ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Hamas ise İsrailli askerin ateşkesin başlamasından önce kaçırıldığını açıklamıştı.
ABD ve BM’nin girişimleriyle Gazze’de sabah 8 itibarıyla ilan edildikten sonra 2 saat içinde bozulan ve İsrail’in saldırılarıyla 50 Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ateşkes hakkında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’den açıklama geldi. Hamas’ın düzenlediği saldırıyı ABD’nin en güçlü şekilde kınadığını söyleyen Kerry, “Bu saldırı birkaç gündür müzakere edilen ateşkesin ve ABD ile BM’ye verilen güvencelerin zalimce ihlalidir” dedi.
Hamas’a esir aldığı İsrail askerini serbest bırakması çağrısında bulunan Kerry, “Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde tutan Hamas, derhal ve koşulsuz olarak kayıp İsrail askerini serbest bırakmalıdır” dedi.
Hamas ise ateşkesin başlamasından önce İsrailli askerlere saldırı düzenlediklerini ve bir İsrailli teğmeni kaçırdıklarını açıklamıştı.
(İHA)