Bölgesel Kararmalar Neden Olur? 

Vücudumuz günden güne büyüyor ve  hormonal yapımız zamanla değişiyor. Çocukluktan ergenliğe geçiş döneminde artık buluğ çağına erdiğinizde, hormonal yapımızın değişmesi ile beraber 2 bölgede de koltuk altında ve kasıklarımız ve genital bölgelerimizde kıllanmalar meydana geliyor. 

Bu kıllanmaların dışında ter bezlerimiz faaliyete geçiyor, terin içerisinde hormonlar aktif bir şekilde hayata geçiyor.

Özellikle erkek çocuklarındaki koku farklılıklarını o dönemlerde oldukça net bir şekilde anlarsınız. Değişen erkeklik hormonu ve kadınlık hormonunda da aynı şekilde genital bölgedeki salgıların değişmesinden dolayı da bu bölgeler daha farklı bir flora'ya sahip oluyor.

Bu Flora'nın da bir pH değeri bulunmaktadır. Burada eğer yeterince hijyenik bakım yapılmazsa özellikle genital bölge hijyeninden bahsetmek gerekirse, tuvalete sonrasındaki genital bölgenin hijyeniği, özellikle kadınlarda bölgenin vajina florası dediğimiz, belli bir pH değeri bulunmaktadır. Bu pH değerinin mutlaka korunması lazımdır. Eğer doğal yollar ile veya özel şeyler ile bu pH değeri korunmaz ise bakteriler genital bölgeye zarar verebilir. 

Bölgesel Kararmalar Nasıl Geçer? 

Evet, genital bölgelerde hijyen oluşmazsa bakterilerin vücudumuza zarar vereceğini biliyoruz. Peki bu durumdan nasıl kurtuluruz? Bölgesel kararmaları nasıl en doğal şekilde bitirebiliriz? 

Burada da yardımımıza Weeks Ruşur Kremi geliyor diyebiliriz. Ruşur taşını eğer hiç duymadıysanız, Weeks Ruşur Kremi Ne İşe Yarar, Ruşur Taşı Nedir? adlı yazımıza tıklayarak ruşur taşının nerelerde yardımımıza koştuğunu anlayabilirsiniz. 

Ruşur taşı kökeni oldukça eskiye dayanan, İranlı kadınların hamamlarında tüm cilt bölgelerine uyguladığı bir taştır. Günümüzde ise taşın kendisine ve taştan üretilen Weeks Ruşur Kremi’ne ulaşabilirsiniz. 

Weeks Ruşur Kremi sayesinde dilediğiniz bölgenize kremi uygulayıp, kararmalara, siyah noktalara ve doğum lekelerinize engel olabilir, istenmeyen lekeleri hayatınızdan çıkarabilirsiniz.