İslam karşıtı Amerikan yapımı film dünyanın gündemindeki yerini koruyor. Birçok ülke güne protestolarla uyanıyor. Olaylı geçen gösterilerde nefret biraz daha tırmanıyor. Son olarak Afganistan'ın başkenti Kabil'de 12 kişinin ölümüne yol açan intihar saldırısı, film protestolarının geldiği son nokta oldu.

Sokaklar Savaş Alanı Gibi

Küresel fitneye yönelik çığ gibi büyüyen öfke, pek çok ülkede endişeye yol açıyor.

Hz. Peygamber'e hakaret içeren filmi protesto için milyonlar sokaklarda...Göstericilerin polisle çatışması sonucu sokaklar savaş alanı dönerken çatışmalarda ölenlerin sayısı onları buldu ve yüzlerce kişi yaralandı.

Kabil'de İntihar Saldırısı

Afganistan'da protesto gösterilerine bir yenisi daha eklendi. Başkent Kabil'de, yabancıları taşıyan bir minibüsü hedef alan intihar saldırısı düzenlendi.

Saldırıda 12 kişi öldü. Ölenlerin 8'inin Güney Afrika vatandaşı 4'ünün Afgan olduğu açıklandı.

ABD Mallarını Boykot Çağrısı

Yemen'de Saan'a üniversitesi öğrencileri sokaklarda... Öğrenciler, Amerikan mallarının boykot edilmesi için çağrı yapıyor.

Tayland'da da protesto için yüzlerce kişi, sabah saatlerinde Amerikan Büyükelçiliği'nin önünde biraraya geldi.

Endonezya'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepkiler sürerken, protestocular filmin yapımcısının Amerika Birleşik Devletlerinde cezalandırılmasını istedi.

Youtube Bir Ülkeden Daha Yasak

Filmin fragmanlarının izlenmesine engel olmak için video paylaşım sitesine erişimi yasaklayan ülkeler arasına Bangladeş de katıldı.

Site, gösterilerden sonra Mısır ve Libya'da, kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle de Endonezya ve Hindistan'da videoya erişimi engellemişti. Pakistan ve Sudan'da ise söz konusu filmin yer aldığı sosyal paylaşım sitesi youtube'a erişim yasaklandı.

Pakistan'daki gösterilerde iki kişi yaşamını yitirdi.

Hizbullah'ın gerçekleştireği bir dizi eylemin ilki Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde başladı. Gösteriye yüz binlerce kişi katıldı.

El Kaide'den Ölüm Tehditi

Öte yandan, Libya'da Amerikan büyükelçisi ve 3 diplomatın öldürümesinin sorumluluğunu üstlenen El Kaide; Cezayir, Tunus, Fas ve Moritanya'daki Amerikan diplomatlara ölüm tehditinde bulunuyor.