Kaldı ki, artık ticari amacı olmayan kişiler dahi güncelerini internet üzerinde herkese açık biçimde yayınlarlar. Tabii bunun için web sitesi tasarımı ve teknik gereksinimler vardır. Bir web sitesi sahibi olabilmek için öncelikle bir alan adı (domain) ve web barındırma hesabı (hosting) gereklidir. Bu teknik gereksinimleri elde ettikten sonra sitenin tasarımı ve yayını yapılabilir. 

Pekiyi teknik gereksinimler nasıl karşılanır? Hosting nereden alınır? Domain alma işlemi nasıl yapılır? Öncelikle domain satın alma işlemi ile başlamak daha doğrudur. Servis sağlayıcılar size bu konuda destek sunacaktır. Örneğin; Turhost, domain ve hosting ihtiyaçlarınızın tamamını karşılayabilir. Hatta dilerseniz firmanın sunduğu Site Kur paketleri ile kolayca bir web sitesi sahibi de olabilirsiniz.

Domain Nasıl Alınır?

Turhost üzerinde domain satın alma işlemi son derece basittir. Öncelikle satın almak istediğiniz domaini aratın. Arama sonuçlarında listelenen müsaitlik durumuna göre domaini sepete ekleyebilirsiniz. Sepete devam ettiğinizde sizden bazı bilgiler istenecektir. 

Bu aşamada iki boyut bulunur. Uluslar arası domainler genellikle belge gerektirmez ve müsaitliğe göre satın alınır. Bu domainleri alırken, global servis sağlayıcının talep ettiği kimlik ve adres bilgilerini beyan etmeniz yeterlidir. Ancak com.tr gibi Türkiye Cumhuriyeti yasalarına tabi domainleri satın alma noktasında bazı sınırlamalar vardır. 

TR uzantılı domainlerin satın alınabilmesi için domain olarak tercih edeceğiniz ismin sizin adınız kanuni olarak tescil edilmiş olması gerekir. Nic.tr tarafından tahsis edilen bu domainler için hak sahipliği ispatlamak zorunludur. Bir domaine hak sahibi olabilmek için birinci seviye belge firma oda kayıt belgesidir. Buradaki ticari unvan domain tescili için yeterli olabilir. Ancak satın aldığınız domaini marka tescili ile almak isteyen bir üçüncü kişi söz konusu olacak olursa, domaine hak sahipliğiniz sona erer. Bu nedenler ticaret sicilinde kayıtlı firma isminiz olsa da, marka isminizi tescil ettirmenizde fayda vardır. Eşit kanuni şartlara sahip domainlerin alınması ve sahip olunmasında öncelik sırası geçerlidir.

Örneğin dileyen herkes kendisinin nüfusta kayıtlı ismi ve soyadıyla TR uzantılı domain alabilir. Ancak burada kanuni olarak aynı isme sahip birçok kişi vardır. Bu durumda domaini ilk talep eden hal sahibi olur. Kişilerin domain alma işlemlerinde kimlik belgesi yeterlidir.  Gerekli resmi belge ve bilgi girişi yapıldıktan sonra kaç yıllık satın almak istediğinizi seçim alan adınızı dakikalar içerisinde kullanmaya başlayabilirsiniz. Artık sitenizi tasarlamaya başlayabilirsiniz.

Site Kur Nasıl Kullanılır?

Turhost tarafından sunulan Site Kur servisi; barındırma hesabı ile birlikte sunulur. Yani site kur aboneliği yaptığınızda ayrıca hosting satın almanız gerekmez. Bu sayede sitenizi neredeyse ücretsiz yapmış olursunuz. Site Kur servisi sadece bu hizmete abone Turhost müşterilerine sunulur. Standart hosting müşterileri bu hizmetten faydalanamaz. Giriş seviyesinde katalog sitelere sahip olmak isteyen kullanıcılar için site kur en etkili yöntemdir. Kolayca satın alıp, dakikalar içerisinde sitenizi tasarlamaya başlayabilirsiniz.

Site Kur Servisinde Neler var?

Site kur servisi içerisinde sitenizi tasarlayabileceğiniz araçlar ve web barındırma altyapısı yer alır. Sistemi satın aldığınızda özel bir panele yönlendirilirsiniz. Bu panel, görsel bir tasarım ara yüzüne sahiptir. Kullanmayı tercih edeceğiniz paketin özelliklerine göre 88 ile 200 arasında değişen sayılarda farklı hazır tasarımı, istediğiniz gibi şekillendirerek sistemi kullanabilirsiniz. Size sunulan tüm şablonlar mobil uyumludur ve sağlanan hosting servisi ile mükemmel uyumlulukla çalışır. Bu sayede çok hızlı yüklenen sitelere sahip olabilirsiniz. Tasarımı ise tamamen görsel bir araç ile yaparsınız. Bu sistemi kullanmak için hiçbir kodlama bilgisi gerekli değildir.

Turhost Site Kur hizmeti, bütünleşik bir hizmettir. Basit ve kullanışlı sitelere sahip olmak için hosting maliyeti kadar bir maliyetle kolayca site kurmanızı sağlar. Kendi siteniz kendin yap sloganı ile sunulan hizmet, hali hazırda çok sayıda firma ve kişi tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca dileyen herkes mevcut sitesini site taşıma aracını kullanarak kolayca Turhost’a taşıyabilir. Bunun için herhangi bir ücret söz konusu değildir. Taşıma aracı sitenizi tarar ve en uygun formatla site Kur veri tabanına taşır. Bundan sonra site kurucu yazılımın görsel ara yüzü ile dilediğiniz işlemi yapabilir, sitenizi gönlünüzce değiştirebilirsiniz.