Arafat’ta hacı adaylarının haccın farzlarından biri olan vakfe ibadetini yapmaları için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Suudi Arabistan Hac Bakanlığı’nın hacıların kullanımı için hazırladığı çadırların kurulumu sürerken, Müzdelife ve Mina’da kurulu çadırlar ise gözden geçirildi.
Cuma günü erken saatlerde Arafat’a çıkmaya başlayacak olan hacı adayları, güneş batana dek Arafat’ta bulunduktan sonra Müzdelife’ye hareket edecekler. Hacı adayları, akşam ve yatsı namazını ise Müzdelife’de yatsı namazı vaktinde birleştirerek eda edecekler. Bu hac mevsiminde 56 bini Türkiye’den, 7 bini ise dış ülkelerden olmak üzere 63 bin Türk hacı adayı hacı olmak üzere kutsal topraklarda bulunuyor.
Suudi Arabistan Hac Bakanlığı’nın yaptığı hazırlıkları yerinde incelemek üzere Arafat’ta bulunan Hizmet Turizm Kafile Başkanı Mustafa Usta, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Yapılan hazırlıklarla ilgili bilgi veren Usta, “Şuan bulunduğumuz alan Arafat. Arafat’ın sınırları bizzat Cebrail Aleyhisselam tarafından Hz. Adem Aleyhisselama sınırları bildirilmiştir. Şu anda Arafat’ın sınırları sarı tabelalarla çevrilmiş durumda. Şu an bulunduğumuz nokta ise Cebel-i Rahme’dir. Hz. Adem Aleyhisselam ve Havva validemizin dualarının kabul olduğu noktadır” dedi.
Hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Usta, “Ecdadımız Osmanlı, buraya bir nişane olsun diye 4 metrelik bir abide dikmiş ve tepesinde bir lamba bulunmaktadır. Bu lamba sadece kurban bayramı arefesinde yanar. Hacıların konaklayacağı çadırlar kurulmuş vaziyette. Hazırlıklar devam ediyor” diye konuştu.
(İHA)