Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Amerikan Çalışmaları Enstitüsü Direktörü Lee Yong-pil, ABD kendilerini hedef aldığı sürece nükleer testlere devam edeceklerini söyledi.

"Nükleer tehdit sürdükçe Kuzey Kore geri adım atmayacak" diyen Kuzey Koreli yetkili, "ABD kıyılarımıza yakın bölgelerde nükleer silahlara sahip. Ülkemizi, başkentimizi ve sevgili liderimiz Kim Jong-un'u hedef alıyorlar." dedi.

Güney Kore ve ABD'nin kendilerinin nükleer testlerini 'giderek artan oranda agresif' olarak tanımlamasıyla ilgili konuşan Lee Yong-pil; "Önleyici nükleer silahlar sadece ABD'nin tekelinde olan bir teknoloji değil.

Eğer ABD'nin nükleer silahlarını bize karşı kullanacağını düşünürsek, ilk biz kullanırız. Yeterli teknolojimiz var. Ülkemizi korumak için nükleer silahlara sahip olmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Kore yarımadasında tansiyon Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri nedeniyle 2016 başından itibaren yeniden yükselmişti. 

Geçtiğimiz Eylül ayında, tarihinin en güçlü nükleer denemesini(20-30 kiloton) yapan Kuzey Kore, bölgede 5.3 şiddetinde bir depreme neden olmuştu. Kuzey Kore'nin önceki denemeleri Ocak 2016 (6-10 kiloton), 2013 (6-16 kiloton), 2009 (2-5 kiloton) ve 2006'da (1-2 kiloton) yapılmıştı.