İngiltere'nin başkenti Londra'da dün asker olduğu öne sürülen bir kişinin öldürülmesinden sonra güvenlik önlemleri artırıldı.

Başbakan David Cameron bu sabah kriz komitesini toplayarak önlemleri değerlendirecek.

7 Temmuz 2005'te metro ve otobüsleri hedef alan saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Guardian gazetesine göre, dünkü saldırı, 2005'ten sonra İngiltere topraklarında el Kaide'den ilham alınarak gerçekleştirilen ilk silahlı eylem.

Olay önce haberlere bir bıçaklama vakası olarak yansımış, ancak sonradan "terör saldırısı" olabileceğinin açıklanması üzerine teyakkuza geçilmişti.

Görgü tanıklarına göre, ellerinde satır ve silah bulunan iki saldırgan, asker olduğu öne sürülen kişiyi kışla çıkışında öldürdü.

Saldırganlar daha sonra bu kişinin cesedini yolun ortasına sürükledi.

Zanlılardan biri daha sonra elindeki kanlı bıçakla çevredekilere konuştu, "Kadınlar buna tanık olduğu için özür dileriz ama bizim topraklarımızda kadınlar bunlara tanık oluyor. İngiliz askerleri her gün öldürdüğü için bunu yaptık. Bizi rahat bırakıncaya kadar savaşacağız. Asla güvende olmayacaksınız' dedi.

ngiltere Başbakanı David Cameron, Londra’da bugün meydana gelen saldırıyı “herkesin kınayacağına inandığını” ifade ederek, İngiliz halkının bu tarz saldırılara boyun eğmeyeceğini söyledi.

Cameron, Brüksel’deki AB liderleri toplantısı sonrasında Paris’e geçerek Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi. Elysee Sarayı’nda gerçekleşen görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan Cameron, İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneydoğusunda bulunan Woolwich'te bir erkeğin sokak ortasında iki kişi tarafından saldırıya uğrayarak öldürülmesini kınadı. Olayın bir terör saldırısı olduğuna dair güçlü bulgular elde ettiklerini ifade eden Cameron, “Dünyadaki her bir insanın bu saldırıyı şiddetle kınayacağına inanıyorum. Ülkemizde bu tarz saldırıları daha önce de yaşadık ve bunlara asla boyun eğmedik” dedi.