Malezya açıklarında batan gemide 70 kişinin bulunduğu, olayda 13’ü kadın olmak üzere 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Malezya’nın batı kıyısı açıklarında sabah saatlerinde batan gemide 100 olarak bildirilen yolcu sayısının 70 olduğu açıklandı. Malezyalı yetkililer, çevrede bulunan balıkçı teknelerinin yardım çağrısı üzerine bölgeye giden arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları kapsamında 13’ü kadın olmak üzere en az 14 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını aktardı. Malezya Denizcilik İcra Ajansı Yetkilisi Muhammed Aliyas Hamdan, kurtarılan kişilerden alınan bilgilere göre yolcuların Endonezyalı olduğunu belirterek, botun aşırı dolu olması ve kötü hava koşulları nedeniyle batmış olabileceğini söyledi.
Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Robert Teh Geok Chuan, 15 kişinin balıkçılar tarafından ve 19 kişinin de bölgede arama çalışmaları yapan ekipler tarafından kurtarıldığını kaydederek, “Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz” dedi. Chuan, arama çalışmalarının gecenin ilerleyen saatlerine kadar gemilerin, botların ve helikopterlerin de katılımıyla devam edeceğini söyledi.
Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı tarafından yapılan açıklamada ise, Malezyalı meslektaşlarına yardım etmek için hazır oldukları kaydedildi.
(İHA)