Kirada yasamanın zorlukları ve ev kiralarının fiyatları da düşünülürse insanların ev almak için neden yıllarca caba sarf ettiklerini anlamak zor olmaz. Hemen hemen her ailenin isteği ev almak kolay mıdır? Desteksiz ev almak mümkün müdür?

Bazıları için bu durum mümkün olsa da toplumumuzun orta kesiminin gelir seviyesi göz önüne alındığında çoğumuz için maalesef destek almadan bir ev sahibi olmak mümkün değildir. Destek alabileceğimiz yerlerden ilk akla gelenler; konut projeleri, emlak konut projeleri, banka kredileri, devlet destekli oluşturulan projeler göze çarpar. Tabi ki aklımıza ilk gelen aile büyüklerinden alınabilecek destek olabilir ancak böyle imkanı olmayan insanlar için yeni konut projeleri ile ev almalarının mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Nerdeyse tamamı Müslüman olan ülkemizde, insanımızın banka kredileri ile faize girip ev almak istememeleri olağan bir davranıştır. Ayrıca faiz oranlarının yüksekliği sebebiyle aldığı paranın büyük kısmını faize yatırmak istemeyen müşterilerin de kredi çekmekten uzak durduğu aşikar. Bu düşünceye sahip insanların ev alması içinde planlanan projeler bulunmakta, insanların faize girmeden ev sahibi olmaları sağlanmaktadır.

Örneğin bazı konut firmalarının yaptıkları projelerde ve kampanyalarda temel atılmadan evler satışa sunulmakta, evin borçları taksitlendirilerek müşterilerden uzun vadede ödemeler alınmaktadır. Ya da bazı şirketlerin oluşturduğu sistemlerle paranız faizsiz sitem içinde birikmekte ev alacağınız zaman paranızı rahatlıkla kullanabilmektesiniz.

Faize girmeden ev alma yöntemlerinden birisi de devlet destekli olarak başlatılan ve müşterilerin taksit ödeyerek uzun vadede ev sahibi olmalarıdır. Bu tur projeler elinde cüzi miktarda birikimi olan ama ev almak için çok fazla seçeneği bulunmayan insanlarımız için gözde bir fırsattır.

Ev almayı düşünen aileler, öncesinde maddi hazırlığı olduğu kadar, bilgisi de olmalı, araştırmalar yapmalı, kendisine en uygun ev fiyat ve projelerin sağlandığı firmalarla iletişime geçmelidir. Çünkü ev almak çoğu aile için ömürleri boyunca kurdukları bir büyük hayaldir ve bu hayaller bazıları için sadece bir kez gerçek olur.