Ancak bu şehri özel kılan en büyük detay, şüphesiz ki yıllardır aralıksız kutlanan ve gelenekselliğini hiç yitirmeden dünyayı kucaklayan Venedik Karnavalı

Tarihte ilk olarak 1268 yılında kutlanan Venedik Karnavalı, geçmişte sosyal sınıf eşitliğini ifade etmek nedeniyle ortaya çıksa da, günümüzde tamamen gelenekselliği sürdürmek ve eğlenmek amacıyla kutlanıyor. 1979 senesinden itibaren kesintisiz olarak her yıl milyonları bir araya getiren bu şenliğin vazgeçilmez parçası ise Venedik maskeleri; festivale katılan her yaştan, her kesimden insan bu özel maskeler ve kostümlerle şehrin sokaklarına renk katıyor. İhtişamlı kutlamaların yarışmalar, geçit törenleri, sahne ve sokak sanatları, balolar ve müzikli eğlenceler şeklinde devam ettiği Venedik Karnavalı tarihleri, şehrin en kalabalık olduğu dönem desek yalan olmaz; hem yerliler hem de yabancı turistler tarafından dolup taşan Venedik’te festival havası hiç bitmiyor.

Tarihin Venedik’e verdiği bu eşsiz hediye sayesinde Venedik bugün dünyanın en turistik şehirleri arasında yer alıyor. Hoş bir kostüm ve görkemli bir maskeniz varsa sıkı durun; siz de bu geleneksel festivalde yerinizi alabilir, “Maskelerin Şehri”nde eğlenmenin tadına varabilirsiniz! Unutulmaz gezi notları, ışıl ışıl fotoğraflar ve anılar biriktireceğiniz Venedik Karnavalı turu sizleri bekliyor; gezginleri en ünlü festivaller ile buluşturan Red Arena Tur ile farklı bir yolculuğa çıkmak sizler için masalsı bir deneyim olacak. Karnavalın yanı sıra Venedik turu, gondolla kanal gezisi ve hatta Milano şehir turunun da dahil olduğu Venedik Karnavalı 2017 hakkında www.redarenatur.com adresinden daha detaylı bilgi alabilir ve yerinizi ayırtarak maske tasarımınıza şimdiden başlayabilirsiniz!