Meksika’nın çeşitli bölgelerinde 2 belediye başkanı ve 1 belediye başkan yardımcısının cumartesi günü öldürüldüğü bildirildi. İnfazların uyuşturucu çeteleriyle bağlantılı olduğundan şüpheleniliyor.
Ülkenin güneybatısındaki Guerrero eyaleti Valisi Hector Astudillo Flores konuyla ilgili yaptığı açıklamada küçük bir kasaba olan Pungarabato’nun belediye başkanı Ambrosio Soto Duarte’nin öldürüldüğünü söyledi. Duarte’nin otoyolda seyrederken 2 pikap aracın kendisini durdurduğu ve otoyolda infaz edildiği bildirildi. Başkan Duarte’yle birlikte 1 şüpheli de hayatını kaybederken çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralandı. Duarte’nin daha önce ölüm tehditleri aldığı ve Ocak ayında kendisi ve ailesi için koruma talep ettiği bildirildi. Duarte’nin daha önce yerel bir uyuşturucu çetesi tarafından haraca bağlanmak istendiği ve kendisini koruma karşılığında çetenin şehir bütçesinden pay istediği biliniyor.
Öte yandan, Meksika’nın güneyindeki San Juan Chamula kasabasının belediye başkanı Domingo Lopez Gonzalez ve başkan yardımcısı Narciso Lunes Hernandez de kasabanın meydanında vurularak öldürülen 5 kişi arasında yer alıyor. Silahlı saldırganların etrafa ateş açtıkları sırada Lopez ve Hernandez kasabanın sakinleriyle buluşmuşlar ve olay sonrasında 12 kişi de yaralanmıştı.
(İHA)