Moskova Metrosu’nda meydana gelen kazada ölenlerin sayısının en az 20’ye, yaralıların sayısının ise 160’a yükseldiği açıklandı.
Arbatsko-Pokrovskaya metro hattı üzerinde gerçekleşen kaza sonrası bir açıklama yapan Moskova Acil Servis Birimi Başkan Yardımcısı Aleksandır Gavrilov, “Şu ana kadar 7 ceset çıkarıldı. Bunlardan 4’ü erkek, 3’ü kadın. Diğer 2 vagonda da 6’şar ölü daha bulunuyor” dedi.
Yetkililer, metro vatmanının ise yaralanarak hastaneye kaldırıldığını belirtti.
Kaza sonrası metro hattında mahsur kalan 200 kişi ekipler tarafından kurtarılırken, olaya şahit olan yolculardan biri yaptığı açıklamada, “Tren raylardan çıkınca havaya fırladım. Bir sürü kişinin kolu kırıldı ve yerler kan olmuştu” dedi. Bir başka yolcu ise kaza sonrası metroyu duman kapladığını ve bir an için öleceklerini düşündüğünü kaydetti.
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev olay sonrası yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ise, kaza yerine gerçekleştirdiği ziyaret sonrası kazanın sorumlularına gereken cezanın verileceğini ifade etti.
(İHA)