Yahoo News Washington bürosu şefi David Chalian, ABD'deki Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney ve eşi hakkında yaptığı şaka, açık kalan mikrofonun azizliğine uğrayınca işinden oldu.

David Chalian, mikrofonun açık olduğunu unutarak, Florida eyaletinin Tampa kentindeki Cumhuriyetçilerin toplantısında yaptığı şaka nedeniyle işinden işinden oldu.

Chalian, toplantının canlı yayını öncesinde mikrofonun açık olduğunu unutarak, Romney ve eşi için ''siyahlar boğulurken mutlu bir şekilde parti yapıyorlar'' şeklinde şaka yapmasının üzerinden 24 saat geçmeden işinden kovuldu.

Yahoo sözcüsü Anne Espiritu konuyla ilgili açıklamasında, Chalian'ın sözlerinin şirketin görüşlerini yansıtmadığını belirterek, "Mitt Romney'in kampanyasını destekliyoruz. Ayrıca Romney'den parti çalışanlarından onu destekleyen ve bu olaydan üzüntü duyan herkesten özür diliyoruz" dedi.

Chalian da yaptığı açıklamada, ''uygunsuz ve düşüncesiz'' bir şaka yaptığını ve bundan dolayı ''büyük üzüntü duyduğunu'' belirtti.

Romney'in kampanyasındaki yetkililerden özür dilediğini kaydeden Chalian, bu vesileyle Romney ve eşinden de özür dilemek istediğini ifade etti.

Newsbuster adlı internet sitesi olay üzerine Chalian'ın yorumlarının yer aldığı söz konusu video ile ses kaydını yayımladı.

Videoda; kamera, Isaac kasırgası sahile yaklaştığı sıradalarda Romney ve eşi Ann'in görüntülerini gösterirken, ses kaydında toplantıya ait çoğu anlaşılmayan arka plan konuşmaları duyuluyor.

Bu sırada Chalian, ''hiç de endişeli gözükmüyorlar'' diyen bir sese, açıkça duyulan bir sesle, ''Siyahlar boğulurken mutlu bir şekilde parti yapıyorlar'' karşılığını veriyor.