Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve ABD Başkanı Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’yi telefonla arayarak, "Yanınızdayız’’ mesajı verdi. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier saldırıyı şiddetle kınadı.

Mısır’da Ravda Camisi’ni hedef alan 235 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı ile ilgili dünya liderlerinden Mısır’a destek çağrısı yapılırken, saldırı şiddetle kınandı.

Yanındayız mesajı

Trump, telefon görüşmesinde Mısır’daki hain saldırıyı kınadı ve ABD’nin terör karşısında Mısır’ın yanında olduğunu ifade etti. Trump, uluslararası toplum çabalarını arttırmalıdır. Her türlü terörizmi ve radikalleşmeyi yenmek için gösterilen çabaları artırmalıdır ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın, dünya ülkelerinin hepsi için bir tehdit haline gelen terörle mücadelede Mısır ile iş birliğini artırmak istediğini belirtti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ise, Müslümanların Cuma günü ibadetlerini yerine getirirken öldürülmesini korkça bir terör saldırısı olarak nitelendirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Dönem Başkanı İtalya’nın BM Temsilcisi Sebastiano Cardi, tüm üyeler adına yapılan saldırıyı şiddetle kınadı. BMGK ’’Saldırıyı aşağılık ve korkça terörist saldırı’’ olarak nitelendirildi. Cardi, terörizmin uluslararası barış ve güvenliği için ciddi tehdit oluşturmakta olduğunu ve saldırıyı gerçekleştirenlerin hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, gece yarısı da Paris’daki Eyfel Kulesi, Mısır’da saldırıda ölenlere destek vermek amacıyla karartıldı.

(Mustafa Tığlı/İHA)