Olay, dün gece Essex bölgesindeki Harlow şehrinde meydana geldi. Anne Sabah Usmani ve çocuklar Şuayb (13), Reyyan (6), Hira (11) olay yerinde; Munib (9) ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Baba Abdulşekur ve 3 yaşındaki kız çocuğu Mehin'in ise yoğun bakımdaki tedavileri devam ediyor.

Her ikisi de doktor olan anne ve babanın Suudi Arabistan'da bir süre pratisyen hekimlik yaptığı ve 3 yıl önce İngiltere'ye yerleşerek görevlerine burada devam ettikleri kaydedildi. Bayan Sabah Usmani'nin Pakistan'daki ünlü Dow Tıp Fakültesi'nden mezun olduğu bildirildi. Evden gelen çığlıklar sonucu uyandıklarını anlatan komşular, evin pencerelerinden çıkan alevleri görmeleri üzerine hemen acil yardımı aradıklarını ve itfaiyenin kısa süre içinde geldiğini söyledi.

Olay yerinde incelemelerde itfaiye ekibi, yangının kundaklama sonucu çıkmış olma ihtimali üzerinde duruyor. Evin 20 metre uzağında sol ön kapısı yanmış olarak bulunan beyaz bir aracın, yangınla ilgisi olup olmadığı araştırılıyor. Bölgeyi güvenlik şeridi içine alan polis, evin çevresinde oturan kişilerin giriş çıkışlarında kimlik kontrolü yapıyor. Ulusal kanallar gün boyunca yaptıkları canlı bağlantılarla elim olayı izleyicileriyle paylaşıyor.