Farklı bir aday olmanın ilk koşullarından biri ise kuşkusuz nitelikli bir eğitime sahip olmak. Geçmişe nazaran yurtdışı eğitimi almak, günümüzde hem daha uygun bir maliyete hem de daha kolay koşullara sahip. Eğer sizler de yurtdışında eğitim almak istiyorsanız, İngiltere’de eğitim seçeneğini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Peki, neden mi? Bu yazımızda sizlere neden İngiltere'de üniversite eğitimi almanız gerektiğini aktaracağız. 

İngiltere’de Üniversite Eğitimi Alarak Fark Yaratın!

İngiltere’de üniversite eğitimi, CV nizde büyük bir fark yaratabilir. Özellikle binlerce yıllık tarihe sahip olan Cambridge ya da Oxford gibi üniversitelerden alacağınız eğitim hem kariyerinizi hem de özel hayatınızı ciddi biçimde etkileyecektir. İngiltere’de üniversite okumak, geçmişe nazaran çok daha kolay koşullara sahiptir. Eğer lisans eğitiminizi İngiltere’de almayı planlıyorsanız, 3 yıl süren bir eğitim dönemi sizi bekliyor. Dil seviyeniz, İngiltere’de üniversite için yeterli değilse endişelenmenize gerek yok. 1 yıl süren bir hazırlık sınıfı eğitimi ile hem ülkenin eğitim sistemine kolaylıkla adapte olabilir, hem de ülkenin kültürünü yakından tanıyarak, lisans eğitiminiz boyunca zorlanmadan eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. 

Başvuru Koşulları Nelerdir?

İngiltere’de üniversite okumak için gereken koşulların başında kuşkusuz başvuru sürecini başarılı bir şekilde geçmek geliyor. Diğer ülkelere nazaran çok daha farklı bir sisteme sahip olan İngiltere, öncelikle sizleri UCAS adı verilen bir kuruma yönlendiriyor. Bu sistemde başvuruların tümü değerlendiriliyor ve uygun bulunan adaylar sözlü mülakat için hak kazanıyor. Bu noktada önemli ve gözden kaçırmamanız gereken detay ise başvuru süreleridir. İngiltere’de Üniversite dönemleri çoğunlukla Eylül sonu Ekim başı gibi başlasa da bazı okulların Ocak-Şubat aylarında eğitim dönemine başladığını unutmamalısınız. Başvurunuzu yaparken ise 1 yıl önceden başvurmalısınız. Bu dönemleri dikkate alarak başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz takdirde, prosedürde bir sorun yaşamazsınız. Binlerce yıllık tarihe sahip olan üniversitelerden birinde eğitim alarak, zorlu rekabet ortamında bir adım öne çıkabilir, hayalini kurduğunuz kariyer için ilk adımı atabilirsiniz. 

https://www.realegitim.com/ingilterede-universite/