İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Barış Yapan Kadınlar Hareketi üyeleri ile gerçekleştirdiği görüşmede, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile en kısa sürede ön koşulsuz, doğrudan barış görüşmeleri gerçekleştirmeye hazır olduğunu söyledi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun dün, ’Barış Yapan Kadınlar Hareketi’ (Women Wage Peace) üyeleri ile bir araya geldiği kaydedildi. Açıklamada, ’Barış Yapan Kadınlar Hareketi’ üyelerine seslenen Netanyahu’nun Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile en kısa sürede ön koşulsuz ve doğrudan barış görüşmeleri gerçekleştirmeye hazır olduğunu söylediği aktarıldı. İsrail Başbakanı Netanyahu açıklamaları sırasında, “Görüşmelerde ve doğrudan müzakerelerde bulunmak için Ramallah’a ya da başka bir kente gitmeye hazırım. Müzakereler için herhangi bir ön koşulum yok” dedi.
Çözümün iki halk için 2 devlet olduğunu vurgulayan Netanyahu, “Bunlardan biri Yahudi devleti diğeri de Yahudi halkının ulusal devletini tanıyan silahsızlandırılmış Filistin Devleti. Mahmud Abbas ile görüşmeye niyetliyseniz, kendisi görüşmek isterse görüşmeye hazır olduğumu söyleyin” ifadelerini kullandı.