Kız arkadaşını öldürmekten 6 yıl ceza alan altın madalyalı ünlü ampute atlet Oscar Pistorius’un cezaevinde bileklerini keserek intihar teşebbüsünde bulunduğu ortaya çıktı.
Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve 3 yıl önce kız arkadaşını hırsız zannederek öldüren ampute atlet Oscar Pistorius’un, 6 yıllık hapis cezasını çektiği cezaevinde intihar teşebbüsünde bulunduğu ortaya çıktı. Dün öğleden sonra yaralandığı gerekçesiyle hastaneye kaldırılan Pistorius’un hapishane yetkililerine yataktan düşmesi sonucu bileklerinin kesildiğini söylediği öğrenildi. Ancak bir hapishane yetkilisi yerel basına yaptığı açıklamada Pistorius’un bileklerini kendisinin kestiğini ve Pistorius’un hücresinde jilet bulunduğunu söyledi.
2004, 2008 ve 2012 yıllarındaki paralimpik oyunlarında altın madalya kazanan Oscar Pistorius, 2013 yılındaki sevgililer gününde evine habersiz giren kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı hırsız sanıp kapının arkasından vurarak öldürmüştü. Geçen ay sonuçlanan davada ise Pistorius 6 yıl hapse mahkum edilmişti.
(İHA)