ABD Başkanı Barack Obama’nın, Irak’ta yaşadıkları kentin IŞİD militanları tarafından işgal edilmesinin ardından dağlara kaçarak aç ve susuz saklanan 40 bine yakın Yezidi’ye yardım etmek amacıyla havadan acil insani yardım paketi bırakmayı ve IŞİD’e hava saldırısı düzenlemeyi düşündüğü ifade edildi.
Obama yönetiminde görev yapan üst düzey bir yetkili tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı’nın bu sabah Beyaz Saray’da ulusal güvenlik yetkilileriyle yaptığı görüşmede Irak’taki azınlıklara ilişkin bir dizi seçenekleri değerlendirdiği belirtildi. Obama’nın değerlendirdiği seçenekler arasında Sincar Dağları’nda saklanan azınlık halka havadan insani yardım paketi bırakmanın yanı sıra, dağların bulunduğu bölgeyi ele geçirerek dağ eteklerine yerleşen IŞİD militanlarına hava saldırısı düzenlemenin de bulunduğu ifade edildi.
IŞİD militanlarının Sincar ve Zummar’ın ele geçirmesi sonrası 40 bine yakın Yezidi Sincar Dağları’na saklanmıştı. Kentten kaçmayı başaran binlerce Yezidi ise, akrabalarını geride bırakmak zorunda kalarak kuzey kentlerine göç etmeye başlamıştı.
(İHA)