Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago kentinde 350 bin öğrenciyi etkileyen öğretmen grevi ikinci haftasına girdi.  Sendika ile görüşmelerden sonuç alamayan kentin belediye başkanı, konuyu mahkemeye taşıyor.

Chicago'da geçen hafta başlayan öğretmen grevi nedeniyle yaklaşık 350 bin öğrenci yeni başlayan hafta da okullarına gidemiyor. 29 bin öğretmenin katıldığı grevde, sendika ile şehir yönetimi arasında bir haftadır süren görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Öğretmenler sendikası ile yetkililer arasındaki görüşmeler olumlu ilerlerken sendikanın eylemi uzattığını duyurması bardağı taşırdı.

Chicago Belediye Başkanı ve Okullar İdaresi yetkilileri, grevin sona erdirilmesi için mahkemeye başvurdu.

Grevin öğrencilerin sağlığını ve güvenliğini tehlikeye soktuğunu söyleyen yetkililer, öğretmenlerin yeniden işe alınma şartlarıyla ilgili pazarlıklarının İllinois eyaleti kanunlarına aykırı olduğunu savunuyor.

Öğretmenler sendikası, maaşların iyileştirilmesinin yanı sıra işten çıkartma şartlarında değişiklik talebinde bulunuyor.

Başkanlık seçimleri yaklaşırken, kentte yapılan anketlerde halkın sendikanın taleplerini genel olarak desteklediği görülüyor; ancak grev uzadıkça bu durumun değişebileceği kaydediliyor.

Şikagolu öğretmenler, yıllık ortalama 75 bin dolar alıyor ve bu rakam, ülkedeki öğretmen maaşlarının en yükseklerinden...