Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu’nda 1 kişinin öldüğü 8 kişinin de yaralandığı sel baskınında kayıp olarak aranan turistin cansız bedenine ulaşıldı.
Muğla’nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde etkili olan yağışın ardından Saklıkent Kanyonu’ndaki su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu 46 kişilik kafile mahsur kalmıştı. İlk etapta kurtarılan 21 kişi arasında bulunan 9 yaralıdan Ozan Genç (35) isimli ziyaretçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Kanyonda mahsur kalan 25 kişiden 24’ü Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AKUT ve UMKE ekipleriyle Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerlerin yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmasının ardından güvenli bir şekilde kıyıya çıkartılmıştı. Ekiplerinin bölgeden ayrılmasının ardından 1 saat sonra sele kapıldığı anlaşılan Ömer Özcan isimli turistin bulunması için yeniden arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.
Ömer Özcan’ın bulunması için dün akşam saat 21.00’de başlatılan arama kurtarma çalışmaları, günün ağarmasıyla birlikle yoğunlaştırıldı. Kanyonu her iki yönde tarayan ekipler, sabah saat 07.00 sıralarında 1 kilometre üst tarafta iki kayanın arasında sıkışmış vaziyette olan Özcan’ın cansız bedenine ulaştı. Özcan’ın cenazesinin bulunduğu yerden çıkarılması için çalışma başlatıldı.
(İHA)