Almanya'nın Dortmund şehrinde üç çocuğun hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak çocukların babası Muharrem Tüfekçi ile birlikte yaşayan Bulgar kökenli kadın, cinayet ve kundaklama suçlamasıyla tutuklandı.

Dortmund polisi, mahkemenin Bulgar kadın hakkında cinayet ve kundaklama suçlarından tutuklama kararı çıkarttığını, çocukların babasının ise suçlanmadığını belirtti.

Alman gazeteleri, Muharrem Tüfekçi'nin yaklaşık 9 aydır birlikte olduğu Bulgar kökenli kadının, çocukları önce bıçaklayarak öldürdüğünün, ardından da evi ateşe verdiğinin tahmin edildiğini yazdı.

Gazete haberlerinde, komşuların, Tüfekçi'nin çocuklarıyla Türkiye'ye dönmek istediği için birlikte yaşadığı kadınla bir süredir kavga ettiğini söylediği kaydedildi.

Tüfekçi ailesinin daha önce binanın en üst katında oturduğu ve çocukların annesinin yaklaşık 3 yıl önce, anahtarını kaybettiği için bir iple üst balkondan eve girmeye çalışırken düşerek hayatını kaybettiği bildirildi.

Evdeki yangın söndürüldükten sonra 4 yaşındaki Mustafa ile 12 yaşındaki ablası Dilan'ın cesetleri bulunmuş, 10 yaşındaki Mehmet ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Polis, otopsiden sonra yaptığı açıklamada, 3 çocuğun da önceden şiddete maruz kaldığını ve Mustafa'yla Dilan'ın yangın çıkmadan önce hayatlarını kaybettiğini bildirmişti.