2007 yılında Müslüman olan Aminat daha sonra Şeyh Said'e yakın olmak için çevresine girmeye başladığı ortaya çıktı.

İngiliz basınından The Daily Mail sitesine konuşan Aminat'ın annesi Vera Saprighina ölen kızı hakkında, "O bir canavar değildi. Çok kibar ve sakin bir kızdı" açıklamasını yaptı.

2003 yılında Marat Kurbanov ile evlenen bombacı, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Elde edinilen bilgiye göre Aminat'ın kocası Marat, 2008 yılında militanları yakalamak için düzenlenen polis operasyonunda abisi Rustam'ı kaybetti. Yaşanan bu olaylardan tam bir sene sonra Marat yanan arabanın içinde can verdi.

Aminat Annesi Saprighina Sunday Times'a verdiği röportajda, Marat diğer kardeşi olan Alinin Moskova'da polis tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Yaşananlardan sonra kızı Aminat'ın, Timur Kurbamagomedov ile evlendiğine söyleyen Saprighina, söz konusu olan eylemden önce kızını öptüğünü ve 'elveda' dediğini sözlerine ekledi.

Aminat’ın Dağıstan Üniversitesi’nde oyunculuk eğitimi aldığı, aynı zamanda Dağıstan’da Break dans yapan bir grubun üyesi olduğu belirtildi. Radikal İslamcılarla tanışmasının ardından hayatında köklü değişimler yaşayan Aminat, militan Selefi gruplar içerisinde dört kez evlendiği ortaya çıktı.

İlk üç kocasının çatışmalar sırasında öldürüldüğü son kocasının ise hapishanede öldürüldüğü öğrenildi.