8 Kasım'da yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri öncesinde başkan adayları Donald Trump ve Hillary Clinton arasında son münazara dün Las Vegas'ta yapıldı.

1.5 saat süren ve oldukça sert geçen münazaraya damgasını vuran olaylardan biri de adayların seçmenlere verdiği Google tavsiyeleri oldu.

Başkan adaylarından Donald Trump, konuşması sırasında sık sık 'bigly' kelimesini kullanması ABD'li seçmenleri şaşırttı.

Trump, planlarını anlatırken sık sık 'bigly' kelimesini kullandı fakat bu kelimenin anlamını ABD'liler bile bilmiyordu.

Konuşma dilinde neredeyse hiç kullanılmayan ve gerçekten İngilizce'de var olan bir kelime olup olmadığına dair dilbilimcilerin bile hem fikir olamadıkları 'bigly' kısa süre içerisinde Google'da en çok aranan kelimeler arasına girdi.

ABD medyasının bir kısmı Trump'ın 'bigly' değil, 'big-league'(birinci lig) dediğini savunurken, bir çok Twitter kullanıcısı New Yorklu iş adamının 'bigly' kelimesini 'büyükçe, büyük halde' anlamında kullandığını belirtti.

Tartışmanın diğer tarafından yer alan Hillary Clinton'ın Google önerisi ise Donald Trump'ın Irak Savaşı'na yönelik sözlerini yalanlamak içindi.

Clinton, Trump'ın aslında Irak savaşını desteklediğini belirterek izleyicilerden 'Donald Trump Iraq' kelimelerini Google'da aratmalarını istedi. 

Clinton'ın bu sözlerinin ardından, milyonlarca internet kullanıcısı Google'da sözkonusu ifadeleri arattı.