İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın yeni hazırladığı yasa tasarısına göre yılda en az 26 bin sterlin (yaklaşık 75 bin TL) kazanamayan İngiliz vatandaşı yabancı uyruklu eşini bu ülkeye getiremeyecek. Eğer bu kişi çocuk sahibi ise yıllık kazanç tutarı 62 bin 600 sterlin'e (yaklaşık 180 bin TL) kadar yükseliyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı sahte yapılan evlilikleri önlemek için de ağır tedbirler alıyor.

İngiliz Sun gazetesinde çıkan habere göre, sahte evlilik yapanları tespit etmek amacıyla, yeni evlenenlere de beş yıllık deneme süreci uygulanacak . Bu yasayla aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Avrupa Birliği ülkeleri dışından İngiltere'ye gelen göçmenlerinin sayısının yılda 15 bin ile sınırlandırılması amaçlanıyor.

2011 yılında 50 bin İngiliz vatandaşının ailesine aile vizesi verilirken bunların çoğunu Pakistan, Hindistan ve Bangledeşliler oluşturdu. Ancak bunların bir çoğu işsiz, düşük gelirli ya da devlet yardımı alan ailelerden meydana geliyor.

Haziran 2012 yılından itibaren geçerli olması beklenen yasa, İngiltere'ye gelen eşlerin İngilizce öğrenmesi ve konuşabilmesini de zorunlu kılıyor.