Terör örgütü PKK’nın Suriye istihbaratı El Muhaberat ile ortak hareket eden yapılanması Partiya Yekîtîya Demokrat (PYD), Esed yönetimine karşı tutumlarıyla bilinen Kürt gençlerinin evlerine silahlı baskın düzenledi. Suriye’nin Halep ve Kobani şehirlerinde Esed güçlerine destek amaçlı 2 eve saldırı düzenleyen PYD'liler, muhalif Kürt gençlerinden birini öldürdü, 3’ü aynı aileden 5 kişiyi de yaraladı. Yaralı gençlerden ikisinin durumunun çok ağır olduğu öğrenildi.

Suriye'de Esed yönetiminin katliamları devam ederken, rejim karşıtı gösteriler yapanlara sert müdahalelerle karşı karşıya kalıyor. Esed’in desteğiyle geçen yıl Suriye’ye yerleşen terör örgütü PKK’nın Suriye yapılanması PYD, açıktan Kürtlere saldırmaya başladı. Bugüne kadar onlarca rejim karşıtı Kürt siyasetçiyi kaçırıp öldüren terör örgütü, bu saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Suriye rejiminin son saldırılarını protesto edenlere yönelik topçu ateşine, PYD de ev baskınlarıyla destek veriyor.

Alınan bilgiye göre, PYD’nin silahlı elemanları dün Suriye’nin Halep kentinde ikamet ettiklerini belirlediği 2 Kürt ailenin evine baskın düzenledi. PYD'liler, rejim karşıtı gençlerle birlikte hareket eden ve kardeş oldukları öğrenilen Hatice Süleyman, Ahmet Süleyman ve Mecit Sülayman ile Fahri Şihozaza ve Ciwan Nevaf Ferat’ı silahla taradı. Saldırıda Fahri Şihozaza ve Ciwan Nevaf Ferat ağır yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ancak durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Suriye rejiminden her türlü silah ve mühimmat desteği alan terör örgütü PYD, Serêkanî bölgesinde de muhalif Kürt gençlerinden Welat Huseyin’e saldırdı. Muhalif Kürt gençlere öncülük ettiği belirtilen Hüseyin, saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Cihan