Bloomberg, saldırganın polis tarafından öldürüldüğünü, bazı sivillerin  ise polisin silahından çıkan ateş sonucu yararlanan  kişilerin çevre hastanelerde  tedavi altına alındığını bildirdi.
New York Emniyet Müdürü Raymond Kelly, saldırganın 53 yaşındaki moda  aksesuar tasarımcısı Jeffrey Jhonson isimli beyaz bir Amerikalı olduğunu tesbit  ettiklerini belirtti. Johnson tarafından 3 el atışla öldürülen 41 yaşındaki  maktulün ise henüz kimliği tespit edilemedi.
Öte yandan, saldırının iş anlaşmazlığı yüzünden çıktığı kesinleşirken,  saldırganın Empire State binası yakınındaki Hazan İmport isimli şirkette bir yıl  önce maktul ile çalıştığı ve işten çıkarma konusu yüzünden kavgalı oldukları  öğrenildi.

Polis sivilleri vurdu
New York Belediye Başkanı Bloomberg, saldırganın 45 kalibrelik bir silaha  sahip olduğunun tespit edildiğini, bazı sivillerin polis silahı ile yaralandığını  yineleyerek yaralananların 2’si kadın 7’si erkek 9 kişi olduğunu kaydetti.
Bloomberg, olayın Colorado veya Wisconsin eyaletlerindeki saldırı  olayları ile benzerlik teşkil etmediğini, ayrıca Empire State Binası ile de  sadece yan kapıda gerçekleşmesinden dolayı bir ilgisi olduğunun altını çizdi.