"28 Ocak günü telefonumu kapatacağım" adı altında düzenlenen kampanya çerçevesinde Mısır’ın 3 büyük mobil telefon operatörünün santrallerine de protesto mesajları gönderilecek.

Mısırlı eylemciler, cep telefonlarını kullanmayarak, Mısır’da faaliyet gösteren telefon operatörlerinin ne kadar zarar edeceklerini görmek istediklerini belirtiyorlar.

Sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter’de örgütlenen başka bir eylemci grup ise "28 Ocak günü şehitleri anmak için telefonumu kapatıyorum" adlı bir kampanya başlattı.

Söz konusu eylemciler 28 Ocak 2011 günü mobil telefon şebekesinin kesilmesi ile birlikte yaralı insanlar için ambulans çağrılamadığını, şiddetin devam ettiği bölgeler ile ilgili bilginin insanlara ulaştırılamadığını belirterek mobil telefon operatörlerinin suç işlediğini savunuyorlar.

Mısır’da 30 yıllık Mübarek rejimi, 25 Ocak 2011 tarihinde başlayan bir halk ayaklanması sonucunda devrilmiş, ayaklanmaların sürdüğü dönemde Mısırlı telefon operatörleri yönetimin talimatı ile cep telefonlarını 28 Ocak 2011 tarihinde iletişime kapatmıştı.