Rusya'dan peş peşe son dakika haberleri geliyor... Rusya Savunma Bakanlığı’na ait içinde 91 kişi bulunan Tupolev TU-154 tipi uçağın Soçi'den havalandıktan sonra irtibatın kesildiği bildirildi. Rus basını uçağın Karadeniz semalarında radardan kaybolduğunu duyurdu. Rus İnterfax haber ajansı uçağın dağlık bir bölgeye çakıldığı iddiasını duyurdu. Suriye'nin Lazkiye kentindeki askeri üsse gittiği belirtilen Rus uçağında askeri yetkililer, gazeteciler ve Kızıl Ordu Korosu'nun üyeleri bulunuyordu.

Yabancı ajanslar uçakta 83'ü yolcu, 8'i mürettebat toplam 91 kişinin bulunduğunu duyurdu.

Ajansların Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, TU-154 tipi uçak Soçi'den havalandıktan kısa süre sonra Adler kenti yakınlarında radardan kayboldu.

Rus basınına göre uçakta askeri yetkililer, gazeteciler ve Kızıl Ordu Korosu'nun üyeleri vardı. Kızıl Ordu Korosu'nun Lazkiye'deki askeri personele yeni yıl konseri vermek Suriye'ye gittiği belirtildi.

TUPOLEV TU - 154 UÇAĞI 2010'DA GÜNDEME GELMİŞTİ

Tupolev TU-154 tipi uçak kamuoyunun gündemine daha önce, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczyński’nin ölümüyle gelmişti.
Polonya Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyeti taşıyan Tupolev-154 tipi uçak 10 Nisan 2010 tarihinde kalkışından kısa süre sonra düşmüş ve uçakta bulunan 96 kişiden kurtulan olmamıştı.