Rusya DAEŞ hedeflerini bombaladığını ileri sürerken muhalifler, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı bir karargahın da hedef aldığını açıkladı. İlk belirlemelere göre Rus saldırısında 36 sivil hayatını kaybetti. 
28 SAVAŞ UÇAĞINI KONUŞLANDIRMIŞTI
Rusya'nın Suriye'de bir süredir artan askeri varlığı, Moskova'nın hava operasyonuna adım adım nasıl hazırlandığını da göstermiş oldu. ABD'li yetkililere göre Rusya, geçtiğimiz günlerde Suriye'de 28 yeni savaş uçağı konuşlandırdı ve ülkede insansız hava uçaklarıyla keşif uçuşları yapmaya başladı. Putin yönetimine muhalif Novaya Gazeta ise Rus ordu kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Suriye'ye konuşlandırılan uçakların bu ay sonunda Putin'in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmanın akabinde hava saldırılarına başlayacağını iddia etmişti. İddialar gerçek çıktı.
PARLEMENTO'DAN ONAY ALDIĞI GİBİ VURDU
Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rus askerlerinin yurt dışında kullanılmasına ilişkin teklifine izin verdi. Alınan izinden dakikalar sonra vurmaya başladı.
TÜRKİYE VE ABD BİLGİLENDİRİLDİ
Mityakov Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, "Rusya'nın Suriye'de DAEŞ'e karşı hava operasyonlarına başlamayı planladığını Türk partnerlerimize bildirdik" dedi. ABD'li bir yetkili Rusya'nın Suriye'de ilk kez hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. ABD'li yetkili ayrıca hava saldırısından önce Rusya'nın ABD'yi bilgilendirdiğini söyledi.
RUSYA: IŞİD'İ VURDUK
Rusya Savunma Bakanlığı, IŞİD'e dönük hava operasyonlarına başladıklarını bildirdi. Bakanlık saldırıda, IŞİD'e ait aralarında cephanelik, araç ve iletişim merkezlerinin de olduğu 8 hedefin vurulduğunu açıkladı. Açıklamada sivil alt yapının bulunduğu yerlere atış yapılmadığı iddia edildi.
MUHALİFLER VE SİVİLLER VURULDU
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi ise, Humus ve Hama'da muhaliflerin kontrol ettiği bölgeleri vurulduğunu duyurdu. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca da Humus'taki saldırıda 36 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi. Saldırıda onlarca kişi de yaralandı.
AMAÇ ESED'İN ELİNİ GÜÇLENDİRMEK
Rusya için, son aylarda daha da zayıflama eğilimine giren Esed rejiminin toparlanması, "Cenevre-3" konferansının alt yapısının oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde önem arz ediyor. Esed'in muhaliflerin karşısında masaya zayıf oturmasının olumsuz sonuçlarını hesaplayan Rusya, müzakereler başlayana kadar rejimi sahada güçlendirmenin peşinde. 
RUSYA'YI İŞGALCİ GÜÇ OLARAK GÖRÜYORUZ
"O karargahın üzerinde ÖSO'nun bayrağı vardı ama ona rağmen hedef alındı. Rusya'ya göre Esed'e silah çeken herkes teröristtir ve Rusya'ya göre aynı hedeftir. Biz ÖSO olarak bizimle savaşmaya gelen herkesle savaşacağız. Rusya'yı şu andan itibaren işgalci güç olarak görüyoruz"