Rusya'da bir avukat, karşılıksız aşk yüzünden 6 arkadaşını öldürdü. 30 yaşındaki avukatın, alkol aldıktan sonra işlediği bu cinayet, ülkede silah satışına kısıtlama getirilmesi tartışmasını başlattı.

Moskova'da bir ecza deposunda çalışan avukat, arkadaşlık teklif ettiği kadın meslektaşından olumsuz cevap alması üzerine, 5 gün boyunca aşırı miktarda alkol aldı.

İş yerine dönen avukat, çalıştıkları odaya girerek, 2'si kadın 6 meslektaşını öldürdü. Katilin odaya giriş çıkışı, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Aşkına Karşılık Vermeyen Kadın Ölenler Arasında Yok

Avukatın aşkına karşılık vermeyen kadının, ölenler arasında bulunmadığı bildirildi. Tutuklanan katil, mahkemede pişman olduğunu söyledi, öldürdüğü kişilerin yakınlarından özür diledi.

Silah Satışları Tartışma Konusu Oldu

Rusya'yı şok eden olayın ardından, ülkede silah satışlarına kısıtlama getirilmesi tartışması başladı.

Bir Rus vatandaşı, "Ülkemizde insanların silah taşımanın gerektirdiği sorumluluğa sahip olmadıklarını düşünüyorum. Yasalar sertleştirilmeli" derken bir diğeri ise "Silah taşıma izni daha az sayıda insana verilmeli. Ne kadar çok insanın silahı olursa, sonuç o kadar kötü olur. Herkesin akıl sağlığı farklı. Yasalar sıkılaştırılmalı" diye konutu.

Ruslar, suç işlendikten sonra değil, işlenmeden hukuki tedbir almak gerektiğini vurguluyor.