Katliamın okullarda ders kitaplarına girmesi ve uluslararası alanda soykırım olarak tanınması için  belge ve dökümanların farklı dillere çevrilmesi de benimsendi.

Irak'ta Başta Kürtler olmak üzere Arap ve Türkmenlere karşı 1986-88 yılları arasında sürdürülen operasyonlarda onbinlerce insan ortadan kaybolmuştu.  Daha sonra bu kişilerin infaz edildikleri ortaya çıkmıştı. 100 bini aşkın kadının dul kalmasına yol çan katliama ilişkin  Irak Parlamentosu, önemli bir karara imza attı. Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri tarafından Bağdat Yönetimi'nden talep ettiği resmi özür, Parlamentonun önceki günkü oturumunda kabul edildi. Bu kapsamda parlamento, 1986-88  yıllarında yaşananları "Katliam" olarak kabul ederken, katliamda yakınlarını kaybedenlerden resmi olarak özür dileyecek. Karar kapsamında, Enfal katliamı gibi katliamların bir daha yaşanmaması için katliamda yaşananların ders kitaplarına eklenmesi de benimsendi. 

Parlamento, Enfal katliamının uluslararası alanda "Soykırım" olarak tanınması için, katliamla ilgili belge ve dokümanların farklı dillere çevrilmesini de sağlayacak. 

Kimyasal Ali katliam yapmıştı

Enfal, Irak'taki Saddam Hüseyin rejimi tarafından yürütülen ve liderliğini Ali Hasan el-Mecid'in yapmış olduğu, esas olarak Kürtleri hedef alan bir operasyon olarak  biliniyor.  Peşmergelere ve daha çok Kuzey Irak'ın kırsal kesimlerinde çoğunluğu Kürt sivillerden oluşan nüfusa yönelik 1986 ve 1988 yılları arasında kapsamlı operasyonlar gerçekleştirilmişti. Operasyon 1988 yılında doruğuna ulaştı. Enfal Operasyonu kara harekatları, havadan bombalamalar, yerleşkelerin sistematik bir şekilde yıkılması, toplu zorunlu göçler, idam mangaları ve kimyasal silah kullanımı içerdi. Operasyonun mimarlarından olan daha sonra yargılanarak asılan "Kimyasal Ali" lakaplı el-Mecid'in komutasında yapılan katliamlar kapsamında Halepçe'ye de kimyasal  saldırı yapılmıştı. Operasyon kapsamında Süryaniler ve Irak Türkmenleri de hedef alınmıştı.