Dünyanın iki teknoloji devi Samsung ve Apple, aralarındaki çekişmeyi sürdürüyor. Apple'ın açtığı patent davalarından daha önce mahkum olan Samsung zararını Apple'a sattığı ürünlerle çıkarmaya çalışıyor.

Bu bağlamda Samsung, en güçlü kozunu ortaya koydu ve Apple'a iPhone ve iPad için sattığı işlemcilerin fiyatını yüzde 20 artırdı.

İŞLEMCİLERİ Samsung'TAN BAŞKA ÜRETEN YOK

Kore gazetesi Chosun Ilbo'nun haberine göre Apple, Samsung'un belirlediği yeni fiyatı kabul etmek zorunda çünkü Apple'ın işlemcilerini şu an Samsung'dan başka üretebilen firma yok.

Apple'ın RAM, flaş depolama gibi bileşenleri farklı firmalardan sağlayarak Samsung ile olan bağlarını koparmaya çalıştığı biliniyor. Ancak işlemci konusunda Samsung'a bağlı olan Apple'ın bu fiyat artışını kabul etmekten başka çaresi yok gibi görünüyor.

SAMSUNG 1 MİLYAR DOLAR ÖDEMEYE MAHKUM EDİLMİŞTİ

Apple ve Samsung'un mahkemelerdeki patent savaşı kıyasıya devam ederken.Samsung, yakın zamanda ABD'de Apple'a karşı büyük bir patent yenilgisine uğramış ve 1 milyar dolar ödemeye mahkum edilmişti.

SAMSUNG GALAXY TAB 10.1'İN ÖZGÜN OLDUĞUNU KANITLADI

Şu sıralar mahkemenin aldığı bu kararı değiştirmeye çalışan Samsung, İngiltere'de Galaxy Tab 10.1'in iPad'i kopyalamadığına dair bir zafere de imza atmış durumda.