ABD'nin doğu kıyılarını vuran Sandy kasırgası sonrası yaralar sarılmaya başlandı.

New York ve New Jersey eyaletlerinde etkili olan Sandy ulaşımı felç etti.

Yollara devrilen dev ağaçlar ise kaldırılmayı bekliyor. New York'ta ulaşım otobüslerle sağlanırken, metronun ise ne zaman tekrar seferlere başlayacağı ise belli değil.

Amerika'nın en kalalık şehirlerinden New York'ta bazı tünneller hala su altında olduğu için trafiğe açılmadı. Sular altında olan LaGuardiya havaalanı hariç diğer havaalanları kısmende olsa hizmete açıldı.

New Jersey'in Clifton şehrinde dev bir ağaçın evine düşmesi sonucu mahsur kalan 85 yaşındaki yaşlı bir Amerikalı ise yetkililerden yardım bekliyor.

Olayın Pazartesi akşamı yaşandığını söyleyen mahalle sakinlerinden Miguel Gonzalez (45), dev bir ağaçın evin çatısına düşmesinin kendilerini çok korkuttuğunu söyledi. Ev sahibinin evin dışına çıkmadığını söyleyen Gonzalez ilk defa bu kadar sert bir kasırgaya şahit olduklarını söyledi. Ağacın iki gündür evin çatısında olduğunu belirten Gonzalez "Ağaç tam olarak evin çatısına düştü. Ev sahibi dışarı çıkmıyor, kimseyle konuşmuyor. Elektrik olmadığı için bende elimdeki imkanlarla ona yardımcı olmaya çalıyorum. Tek başına yaşayan yaşlı bir bayan olduğu için yardımcı olmaya çalıyorum. Yetkililere haber verdik ama şuan kadar yardım eden olmadı. Yardım bekliyoruz." dedi.

New Jersey'in Montville şehrinde oturan Kamil Gençkurt (47) ise ilk defa bu kadar sert bir kasırgaya şahit olduklarını söyledi. İki gündür elektrik ve sularının olmadığını belirten Gençkurt, "Çok sert rüzgarlardan dolayı ağaçlar, elektrik direkleri yollara düştü ve evlerin üstüne yıkıldı. Bu nedenle elektrik verilemiyor. Çok perişan durumdayız. Yetkililerin bir an önce bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz. Yardım çalışmaları çok ağır işliyor." şeklinde şikayette bulundu.

BAŞKAN OBAMA FELAKET BÖLGESİNDE TEMASLARDA BULUNDU
ABD Başkanı Barack Obama kasırganın etkili olduğu New Jersey'in Atlantic City şehrini ziyaret etti. Sandy kasırgası için "En büyük doğal felaket" ifadelerini kullanan Başkan Obama kurtama çalışmalarına katılan görevlilere teşekkür etti. Başkan Obama'ya ziyareti esnasında eşlik eden New Jersey Eyaleti'nin Cumhuriyetçi Valisi Chris Christie Obama hükümetinin doğal afete yönelik aldığı tedbirleri takdir ettiğinin belirtti. Obama ise kasırgadan zarar görenler eyaletlere yardımcı olacaklarını söyledi.